Kastamonu için fark yaratacak projeler açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Kastamonu için fark yaratacak projeler açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2018 17:25

'2018 Kastamonu Türk Dünyası Kültür Başkenti' etkinlikleri kapsamında 'Kastamonu’da Avrasya Kurultayı' gerçekleştirildi. Programın ardından Türk Dünyası Koordinasyon Vakfı (TÜKOV) Başkanı Şahin Çokyaman tarafından Avrasya Kurultayı ve İbn-i Sina Enstitüsü ve delegelerin oybirliği ile almış olduğu kararlar bir deklarasyonla açıklandı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE-Hollanda Sağlık Vakfı Başkanı Gerontolog Dr. Kemal Aydın tarafından okunan deklarasyonda, “15-17 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleşen Avrasya Kurultayı ve İbn-i Sina Konferansı sonuç bildirgesine göre;

'Osmanlı köyünün kurulması', 'sağlıklı yaşam köyünün kurulması', 'moral köyünün kurulması', 'dünya sağlıklı yaşlanma konseyinin kurulması', 2019 yılının Kastamonu’da “D8 Sağlık Başkenti” olarak kutlanması ve Uluslararası Yaşlılık Merkezinin kurulmasına, kurultay delegeleri tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir” denildi.

Tıp, psikoloji, farmakoloji, jeoloji, fizik, astronomi, kimya ve felsefe alanında bir deha ve bilim adamı olan ve aynı zamanda "Avicenna" adıyla ve "El- Kanun" kitabıyla tıbba yapmış olduğu büyük katkıdan dolayı tüm dünyaca "Modern Tıbbın Babası" olarak tanınan İbn-i Sina için 200 farklı ülkede 1001 hatim duası gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

TÜKOV Başkanı Şahin Çokyaman ise yaptığı konuşmada; Gelecek seneki hedefimiz bu 1001 hatmi tüm dünya camilerinde D-8 ülkeleri kültürel mirası olarak, İslam Kültür Mirası olarak yaygınlaştırmak.” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!