Kasırga: 40 ölü

Güncelleme Tarihi:

Kasırga: 40 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2007 10:37

TÜM Avrupa'yı etkisi altına alan kasırga 40 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin de yaralanmasına yol açtı. Ölü sayısı Almanya'da 10'u buldu.

Haberin Devamı

Avrupa'da sert hava muhalefeti nedeniyle yüzlerce uçak seferi iptal edildi ya da seferler saatlerce aksadı. Sadece Lufthansa Hava Yolları 109 seferini iptal etti. Binlerce yolcu ya seyahatlerini ya başka bir güne ertelemeye çalıştı ya da trenle yola çıktı. Meteorologların uyarılarını dikkate alan okul müdürleri, bir çok eyalette öğrencileri evlerine gönderdiler. Bazı bölgelerde akşam gerçekleştirilecek toplantı, sergi açılışı

/images/100/0x0/55eabf53f018fbb8f894220b
gibi sanatsal ve kültürel etkinlikler iptal edildi. Meteorologlar parklarda ve ormanlarda yapılan yürüyüşlerden vazgeçilmesini, çok gerekmediği takdirde evlerden dışarı çıkılmamasını tavsiye etti.

BALIKÇILAR AÇILAMADI

Haberin Devamı

Schleswig Holstein Eyaleti'ndeki balıkçılar Baltık Denizi'nde balığa çıkamadılar. Teknelerini dalgalardan korumak için önlemler alan balıkçılar "Ağlarımız yanımızda ama limanda beklemekten başka bir şey yapamıyoruz" dediler.

/images/100/0x0/55eabf53f018fbb8f894220d
Alman Demiryolları trenlere hız tahdidi koydu. Şehirlerarası trenler 200, banliyö trenleri de saatte 140 kilometre hızla yol aldılar. Hava durumlarını bildiren meteoroloji enstitülerinin telefonları kilitlendi. İnternet sayfalarına tıklama sayısında patlama yaşandı.

AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Almanya'da fırtına önce Aşağı Saksonya, Schleswig Holstein ile Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerini etkisi altına aldı, daha sonra kuzeybatıdan eserek güneydoğu istikametinde tüm ülkeye yayıldı.

Kuzey Ren Vestfalya ile Aşağı Saksonya'da ağaçlar köklerinden söküldü, aşırı yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda sel meydana geldi, evlerin bodrum katlarını su bastı. İtfaiye onlarca kez yardıma koşmak zorunda kaldı. Neunkirchen otoban kavşağında köklerinden sökülen ağaçlar otobanı trafiğe kapadı. Thüringen Eyaleti'nde A 71 no'lu otobanda Ilmenau West ile Graefenroda bölgesinde bir kamyon devrildi. Otoban fırtına bitene kadar trafiğe kapalı tutulacak.

BUGÜN HAVA DÜZELECEK

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eabf53f018fbb8f894220f
Kyrill kasırgasından sonra Almanya'da hava bugün sakinleşecek. Meteoroloji enstitülerinden yapılan açıklamaya göre, önce hava sıcaklığı biraz düşecek ancak daha sonra hava yine mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Yarın yağmur bekleniyor. Yağmurla birlikte hava rüzgarlı geçecek. Pazar günü ise kış yavaş yavaş kendini hissettirmeye başlanacak. Yüksek bölgelere kar yağacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!