Kaşif Kozinoğlu toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Kaşif Kozinoğlu toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2011 12:09

Mart ayında Oda TV soruşturması kapsamında tutuklanana kadar sadece iki vesikalık fotoğrafı bulunan ve bu nedenle 'sır adam' olarak nitelenen MİT Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu'nun 2001 yılında çekilen bir fotoğrafı ortaya çıktı. Bugün son yolculuğuna uğurlanan Kozinoğlu için düzenlenen cenaze töreninde annesi 'Güle güle kahraman oğlum' diye gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Kaşif Kozinoğlu toprağa verildi
                       Fotoğraf: Faruk Zabcı
Kaşif Kozinoğlu’nun, Afganistan’da görev yaptığı 2001 yılında dönemin Dışişleri Bakanı İsmail Cem’le birlikte fotoğrafı çıktı. Cem’i, 17 Aralık 2001’de Mezar-ı Şerif şehrine götüren özel harekat ekibinde görev yapan Kozinoğlu, kentte “Türk General” diye tanınıyordu.

Fotoğrafta, o dönem Kuzey Afganistan’da Genelkurmay Başkanı konumundaki General Raşit Dostum da, İsmail Cem’i karşılarken görülüyor.

KOZİNOĞLU TOPRAĞA VERİLDİ

Oda TV Soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde hayatını kaybeden MİT Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu, yakınlarının gözyaşlarıyla toprağa verildi. Kaşif Kozinoğlu için cenaze namazının ardından askeri tören de düzenlendi.

Haberin Devamı

ASKERİ TÖRENLE UĞURLANDI / Foto Galeri

Kozinoğlu’nun cenazesi için Üsküdar'daki Selimiye Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Kaşif Kozinoğlu’nun annesi Belgin Kozinoğlu, eşi Yeşim Kozinoğlu, oğlu Özel Kozinoğlu, kızkardeşi Figen Bıçakçı’nın yanı sıra emekli MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, 1’inci Ordu eski komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan ile askeri yetkililer ile Ergenekon davası kapsamında tutuksuz yargılanan Eski Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan da cenazeye katılan isimler arasında yer aldı.

Cenazeye başta Genelkurmay Başkanlığı, MİT Müsteşarlığı ve çok sayıda üst düzey komutan ile ikinci “Ergenekon” davasının tutuklu sanığı Tuncay Özkan da çelenk gönderdi.

KOZİNOĞLU BÖYLE UĞURLANDI / WEB TV

"ÜLKE BİR KAHRAMANINI KAYBETTİ"

Kaşif Kozinoğlu'nun acılı annesi Belgin Kozinoğlu, oğlunun Türk Bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Acılı annenin sık sık "Güle Güle kahraman oğlum" dediği duyuldu. Taziye bölümüne alınmak istenen acılı anne, "Oğlumu ayakta uğurlayacağım" diyerek cenazenin başından uzaklaşmak istemedi.

Yoğun yağışa rağmen oğlunun cenazesinin peşinden yürülen anne Belgin Kozinoğlu, basın mensuplarına dönerek, "Ülke bir kahramanını kaybetti" diye bağırdı. Kaşif Kozinoğlu’nun naaşını taşıyan arabanın geçişi sırasında yakınları gözyaşlarını tutamadı. Törene katılanlar Kozinoğlu’nu son yolculuğuna alkışlarla uğurladı.Tabut cenaze aracına konulduktan sonra Kaşif Kozinoğlu'nun kız kardeşi Figen Nişancıoğlu baygınlık geçirdi. Nişancıoğlu'na ilk müdahale cami dışında bekletilen ambulansta yapıldı.

Cenaze Ümraniye Kocatepe Mezarlığı’na defnedildi.

Kozinoğlu, 22 Kasım Salı günü Odatv Davası’nın ilk duruşmasında hakim karşısına çıkacaktı.  

CENAZE TÖRENİNE PERRAN KUTMAN DA KATILDI / WEB TV

KOZİNOĞLU'NUN CENAZESİ GATA'DAN ALINDI / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!