Kaset soruşturması özel yetkili savcıda

Güncelleme Tarihi:

Kaset soruşturması özel yetkili savcıda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2012 00:00

CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmesine neden olan ve Bilişim Suçları Savcılığı’nın yürüttüğü kaset skandalına ilişkin soruşturmayı, olayın arkasında yasadışı örgüt olduğu iddiasıyla Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Savcılığı devraldı.

Çıkar amaçlı suç örgütü kurup çıkar sağlamak iddiasıyla soruşturma başlatan Özel Yetkili Savcılık, CHP’nin içinde ve dışında kaset komplosunu organize eden suç örgütü olup olmadığını soruşturacak. Daha önce bilişim savcısının ifade talebini geri çeviren Baykal’ın, özel yetkili savcı tarafından resmi olarak ifadeye davet edilebileceği, milletvekilliği düşen Nesrin Baytok’un ise resmen ifadesinin alınacağı öğrenildi. Soruşturmayı, Özel Yetkili Savcı Cemil Tuğtekin yürütecek.
Baykal ile Baytok’a ait olduğu iddia edilen görüntüler, Mayıs 2010’da ilk olarak “habervaktim.com” isimli internet sitesinde yayınlanmış, Baykal’ın avukatları, görüntülerle ilgili suç duyurusunda bulununca, Bilişim Savcısı Bülent Yücetürk soruşturma başlatmıştı. Yücetürk’ün ifadesine başvurduğu internet sitesi yetkilileri, görüntüleri merkezi ABD’de bulunan “metacafe” isimli internet sitesinden aldıklarını iddia etmişti.           
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!