Kaset savaşları

Güncelleme Tarihi:

Kaset savaşları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Salih Yıldırım, Alaattin Çakıcı'ya selam göndermediğini söyledi. Ağabeyi ile konuşmasında, ‘‘Salih Yıldırım Devlet Bakanı. Arkadaşımla uğradım. Selamı var size’’ diyen Gencay Çakıcı'yı kendisine bir arkadaşının getirdiğini belirten Yıldırım, ‘‘Onun için arkadaşıma kızdım’’ dedi.

Çakıcı kasetlerinde isimleri geçen siyasiler arasındaki suçlama savaşı devam ediyor. Çakıcı kardeşlerin yaptığı bir görüşmede, Alaattin Çakıcı'ya selam gönderdiği ileri sürülen Devlet Bakanı Salih Yıldırım, ‘‘Ne tanırım, ne de bilirim. Doğru değil’’ dedi. Bakan Yıldırım, önceki akşam gazete ve TV bürolarına fakslanan bir bant çözümünde, Gencay Çakıcı'nın, ‘‘Salih Yıldırım Devlet Bakanı. Benim bir tanıdığım arkadaşımın akrabasıydı. Ona uğradım. Selamı var size’’ şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi. Yıldırım, 8-9 ay önce kendisini Atatürk Havalimanı VIP'inde karşılayanlar arasında kot pantolonlu, tişörtlü birinin dikkatini çektiğini belirterek şunları dedi: ‘‘VIP'e böyle birinin girmesine tepki gösterdim. ‘Kim bu?' dedim. Gencay Çakıcı'ymış. O isim olmasa hatırlamam bile. Tanıdığım, bildiğim biri değil. 15-20 gün sonra da Ahmet Erkut diye bir arkadaşımla beraber bana geldiler. Silah ruhsatı sorunu varmış, yardımcı olamayacağımı söyledim.’’ Erkut’a kızgınlığı da ifade eden Yıldırım, ‘‘Böyleleri benimle konuşacak kimseler değil. Dolaylı dolaysız hiçbir ilişkim olamaz. Niye selam göndereyim? Olacak şey mi? Bütün olay Erkut'un onu oraya getirmesi’’ dedi.

ERKUT: AĞABEYİNE HAVA ATTI

Yaptığının hata olduğunu söyleyen Erkut ise ‘‘Oradaydım. Bakan kesinlikle selam göndermedi. Ruhsat işini de red etti’’ dedi. Gencay Çakıcı ile dost olduğunu anlatan Erkut, şu açıklamada bulundu: ‘‘Ankara'ya gittik. Bakan'a uğrayacağımı öğrenince silah ruhsatı işinde kendisine haksızlık yapıldığını, ağabeyinden dolayı suçlanamayacağını, bunu anlatmak istediğini söyledi. Götürdüm. Bakan Gencay'ın iddia ettiği gibi konuşmadı. Bakan'ın Gencay'la veya ağabeyi ile bir konuşması çıksın, kendimi Boğaz Köprüsü'nden atayım. Bant çıkınca Gencay'ı aradım, niye böyle konuştuğunu sordum. ‘Ağabey, vallahi ağzımdan kaçtı' dedi. Ağabeyi ile arası açıktı. Onu gidermek için üst düzey kişilerle bağı olduğunu göstermeye çalışmış.’’

Ne selamı?

‘‘Böyleleri benimle konuşacak kimseler değil. Dolaylı dolaysız hiçbir ilişkim olamaz. Niye selam göndereyim? Olacak şey mi?’’

Çakıcı 30-40 vekil tanır

ANAP eski Milletvekili Mehmet Kocabaş, ‘‘Çakıcı'yla belki de 100 defa konuştum. Hangi konuşma yayınlanacak ben de merak ediyorum’’ dedi. Çakıcı'nın babası ile iyi arkadaş olduğunu bildiren Kocabaş şunları söyledi: ‘‘İlk olarak Kanal 6 işinde beni aradı. ‘Ağabeylik yap, yardımcı ol' dedi. Daha sonra da aramaya devam etti. Mesut Bey'e karşı tavrının doğru olmadığını hep söyledim. Yakalandığı gün de, 11.00'de aradı. Neşeliydi. Ne var, ne yok sohbeti yaptı. ‘İnşallah af çıkacak. Sabırlı ol, otur' dedim. Yavuz Ataç'ın kendi yüzünden mağdur olduğuna, Pekin'e tayininin harcanma olduğuna inanıyor. Bunun düzeltilmesini istiyordu. Her seferinde Mesut Bey'in hukuk dışına çıkmayacağını kendisine söyledim.’’ Çakıcı'nın hafızası güçlü, çevresi geniş biri olduğunu da kaydeden Kocabaş, ‘‘Her partiden aradığı milletvekili vardır. Hiç tanımazsa 30-40'ını tanır’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!