Karzai’den ABD’yi şaşırtan sözler

Güncelleme Tarihi:

Karzai’den ABD’yi şaşırtan sözler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2011 14:27

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, “ABD ile Pakistan’ın savaşa girmesi halinde ülkesinin İslamabad’ı destekleyeceğini” belirtti.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ı geçen hafta Kabil’de konuk eden Karzai’nin, Pakistan’ın GEO kanalına yaptığı açıklamada, şaşkınlık yarattı.

 

Kabil ve Washington, Pakistan’ın terör örgütlerine sığınak sağladığı konusunda defalarca açıklamalarda bulundu.

 

Analistler ise “Karzai’nin açıklamalarının ciddiye alınmaması gerektiğini, Afganistan liderinin, sınır bölgesindeki militanlara karşı verilen mücadele de Pakistan’ın yardımına ihtiyaç duyduğu için bu tür bir açıklama yaptığını” savundu.

 

Karzai, “Eğer Pakistan ile ABD arasında çatışma çıkarsa, Pakistan’ı destekleriz… Pakistan saldırıya uğrar ve yardıma ihtiyacı olursa, Afgan halkı yanınızda olacak” dedi.

Haberin Devamı

 

Karzai, yıllar boyu Afgan mültecilere kapılarını açan Pakistan’a minnettar olduklarını ve ABD, Hindistan, Rusya, Çin veya diğer ülkelerin İslamabad’ın politikalarına müdahale etmesine izin vermeyeceklerini açıkladı.

 

PAKİSTAN, DÖRT HİNTLİ SUBAYI GÖZALTINA ALDI

Pakistan ordusu, hava sahasını işgal ettiğini belirttiği Hindistan hava kuvvetlerine ait bir helikopteri inmeye zorladıklarını belirtti.

 

Pakistanlı askeri yetkililer, helikopterdeki üç pilot ve mürettebat şefinin gözaltına alındığını belirtti.

 

Tümgeneral Athar Abbas, Hindistan’a ait askeri helikopterin bugün ülkenin kuzeydoğusundaki Skardu kentinin hava sahasına girdiğini belirtti. Skardu, Hindistan ile Pakistan arasındaki paylaşılamayan Kaşmir bölgesinin sınırına yakın bulunuyor. Kaşmir, Hindistan’ın kontrolünde bulunuyor.

 

Abbas, gözaltına alınan askerlere ne yapılacağı hakkında bilgi vermedi. Pakistan ve Hindistan, İngiltere’den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947’den bu yana üç kez savaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!