Kars'ta numuneleri kargo firmaları kabul etmedi

Güncelleme Tarihi:

Karsta numuneleri kargo firmaları kabul etmedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2006 13:07

Kars'ta kanatlı hayvanlarından alınan numunelerin, kargo firmalarının kabul etmemesi nedeniyle Erzurum'a özel kuryeyle gönderildiği bildirildi.

Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kuş gribiyle ilgili çalışmaların sürdürüldüğü belirtilerek, 6 Ocak'ta şüpheli şekilde telef olan 3 tavuk ile 1 hasta tavuktan alınan numunelerin Erzurum Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderildiği ifade edildi.
Açıklamada, kuş gribi şüphesiyle alınan numunelerin, kargo firmaları tarafından kabul edilmemesi nedeniyle özel bir kuryeyle Erzurum'a ulaştırıldığı kaydedildi.

-“İTLAFLAR HİJYENİK ŞARTLARA UYGUN YAPILIYOR”-

Açıklamada, kuş gribi şüphesiyle gerçekleştirilen kanatlı hayvan itlaflarının, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın genelge ve talimatları doğrultusunda hijyenik şartlarda yapıldığı bildirildi.
Atatürk Mahallesi'nde 6 Ocak'ta kanatlı hayvanların benzin dökülerek itlaf edilmesiyle ilgili araştırma ve inceleme yapıldığı ifade edilen açıklamada, buradaki itlafta “medyatik görüntü olması için” bir kişinin izinsiz şekilde kanatlı hayvanların üzerine benzin dökerek yaktığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!