Karşıyaka Belediye Başkanı'ndan heykel açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka Belediye Başkanından heykel açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2011 12:34

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, kimseyle sanat konusunda tartışmaya girmek istemediğini belirterek, Kars'taki “İnsanlık Anıtı”nın yıkılması yerine Karşıyaka ilçesine verilmesini istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Durak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın ölümünün 88. yılı dolayısıyla düzenlenen anma töreni sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, herhangi bir polemik içine girmek ve kimseyle sanat konusunda tartışmak istemediğini belirtti.

Evrensel sanata duyduğu saygıyı anlatmak amacıyla heykeli Karşıyaka ilçesine getirmek istediklerini ifade eden Cevat Durak, şunları kaydetti:
“Benim kimseyle yarışır ya da sanat konusunda fikir beyan eder şekilde dalaş içine girmem söz konusu değil. Ben sadece evrensel değere, sanata bakış açımı, sanatı öne çıkarma amacımı ve sanatçıya saygımı dile getirdim. Oradaki heykelin iyi ya da kötü olduğu şeklindeki yorumu benim yapmam söz konusu olamazdı. Çünkü bu işin üstadı ben değilim. Karşıyaka'nın şu anda yapmış olduğu çalışma var, heykellerle anıtlarla Karşıyaka'yı güzelleştirmeye çalışıyorum. Böyle bir heykelin yıkılacağını işitince, onun Karşıyaka'da olmasının doğru olacağını düşündüm. Gerekli yazışmaları yaptık, görüşmeleri de sürdürüyoruz. Belediye başkanının bakış açısının olumlu olduğunu biliyorum. Sanatçımızla da görüştük, bize dedi ki 'Bunu burada bitirmeye çalışacağım, olmadığı takdirde konuşabiliriz ama batının en ucuna da onun kardeşini yapabiliriz'. Sanatçıya saygımızı dile getirdiğimizi düşünüyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!