‘Karnesi burada Sevi nerede’

Güncelleme Tarihi:

‘Karnesi burada Sevi nerede’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 00:00

İstanbul Şehremini’de, geçen cuma, eğitim gördüğü Şehremini Anadolu Lisesi’ne gitmek için yeşil ışıkta karşıya geçerken bir halk otobüsünün çarpması sonucu ağır yaralanan Sevi Karahan (16) hayata tutunamadı.

Enka Spor Kulübü sporcusu, milli yüzücü Karahan, tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dün sabah hayatını kaybetti.
Acı haber, Şehremini Anadolu Lisesi’ndeki karne törenini hüzne boğdu.  Kısa törenin ardından Şehremini Anadolu Lisesi, Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi ve Selçuk Kız Meslek Lisesi öğrencileri, velileri ve öğretmenleriyle birlikte, Karahan’ın hayatını kaybettiği ışıklara kadar yürüdü. Yaklaşık 300 kişilik grup genç kızın kaza geçirdiği ışıklarda Millet Caddesi’ni her iki istikamete trafiğe kapattı. Grup “Dün tramvay İrem, bugün otobüs Sevi. Yarın?”, “Dikkat halk otobüsü geliyor”, “Geçit istiyoruz”, “Karnesi burada Sevi nerede?” yazılı pankartlar taşıdı. 20 dakika oturma eylemi yapan grup adına açıklama yapan öğrenci Cemile Özge Işıklar, “Biz, öğrenciler olarak 5 okulun buluştuğu bu noktaya üst ya da alt geçit istiyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!