Karnedeki 9 zayıf intihar ettirdi

Güncelleme Tarihi:

Karnedeki 9 zayıf intihar ettirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2006 15:39

Diyarbakır'da lise birinci sınıf öğrencisi Ümit Özkal (15), karnesindeki 9 zayıf nedeniyle tabancayla intihar etti.

Kayapınar beldesinde Yunus Emre Lisesi 1. sınıf öğrencisi Özkal, önceki gün karnesini almak için dışarı çıktıktan bir süre sonra geri döndü. Annesi Müslime Özkal'a karnelerin 1 saat sonra dağıtılacağını söyleyen Ümit Özkal, bir süre sonra annesi ve kardeşleri Ümran, Salih (7) ve Sevda'yı (8) öptü. Annesinin neden öptüğünü sorması üzerine ”Bugün karne alacağım o yüzden öpüyorum” dedikten sonra üst kattaki odaya çıkan Özkal, tabancayla kafasına ateş etti.

Oğlunu kanlar içerisinde bulan anne Müslime durumu polise bildirerek, yardım istedi. Ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Özkal, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

“BUGÜN SON GÜNÜM” MESAJI

Baba Cafer Özkal,  oğlunun çevresi tarafından çok sevilen, saygılı biri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Oğlumun ders durumu hakkında okul yönetimi bizi hiç bilgilendirmedi. Bilgilendirmiş olsa bu intihar olayı yaşanmazdı. Başarısız bir öğrenci olduğunu söyleselerdi, ben bu durumu çözerdim. Dershaneye gönderir, özel ders aldırırdım. Ama öğretmenleri bize hiç bir şey söylemedi. Çocuğumla ilgilenmediler. Karneyi ona vereceğine 2 gün öncesinden beni ya da annesini çağırıp karneyi bize verebilirlerdi.

Buna göre önlem alırdık. Ümit, karnesindeki zayıfları gururuna yediremedi. Okul yönetimi biraz daha ilgili olsaydı, oğlum yaşıyor olacaktı. Okul yönetimi ve öğretmenleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.”

Oğlu Ümit'in okuldaki arkadaşlarıyla da vedalaştığını kaydeden baba Cafer Özkal, “Cep telefonuna görüntülü olarak 'Bugün son günüm bay bay...' mesajı bırakmış” diye konuştu.

Anne Müslime Özkal da 4 çocuğunun en büyüğü olan Ümit'in ölümüne okul yönetiminin neden olduğunu öne sürerek, şunları kaydetti:

“Benim çocuğum o karne yüzünden kendini öldürdü. Öğretmenleri durumunun kötü olduğunu söylemediler. Çocuğumla ilgilenmediler. Bir öğrencinin 9 dersi zayıf olur da ailesine bilgi verilmez mi? Bu nasıl bir okul yönetimi. Bir hiç yüzünden oğlum öldü. Hepsini dava edeceğim. Benim yüreğim yandı. Başka annelerin yüreği yanmasın."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!