Karlos Çetesi çökertildi

Güncelleme Tarihi:

Karlos Çetesi çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2005 01:54

Jandarma, Muğla ve ilçelerinde liderliğini Turgut Avcı’nın yaptığı ‘Karlos Çetesi’ne operasyon düzenledi. Avcı’yla birlikte 17 adamı gözaltına alındı.

MUĞLA Jandarma Komutanlığı, Muğla merkez, Kavaklıdere, Yatağan, Marmaris ve Milas ilçeleri ile 20 köy ve 14 beldede aynı anda 10 saat süren çete operasyonu başlattı. Yatağan 10 No’lu Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi’nin başkanlığını yapan ve ‘Karlos Turgut’ ya da ‘Karlos Dayı’ lakabıyla bilinen evli ve üç çocuk babası Turgut Avcı ve adamlarına yönelik operasyonu, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Karataş yönetti, 275 asker görev aldı, 70 araç kullanıldı. 60 işyeri, 35 ev ve 16 araçta arama yapıldı.

10 yıl önce yumurtacıydı

Yatağan’da 10 yıl önce yumurta satarak ve ayakkabı tamirciliği yaparak geçinen Turgut Avcı’nın daha sonra kamyoncular kooperatifi kurduğu, başkanlığı da yıllarca baskı ve şiddetle kimseye kaptırmadığı belirtiliyor. Daha sonra kurduğu şirketler aracılığıyla Yatağan ve komşu ilçelerdeki tüm servis, hafriyat, nakliye ve taşıma işlerinde tekel oluşturduğu bildirilen Avcı’ya ait 135 tapulu arsa, villa, ev ve işyerinin kayıtlarına rastlandı. Avcı’nın ayrıca 70’den fazla kamyon, TIR ve iş makinası sahibi olduğu öğrenildi. Avcı’dan şikayetçi olan birçok kişinin, korku ve baskıyla daha sonra şikayetinden vazgeçtiği belirtildi. Avcı, hakkında aynı iddialarla Yatağan mahkemelerinde açılan 10’dan fazla dava devam ediyordu.

Tehdit ve yaralama suçundan sabıkası bulunan ve altı ay hapis yatan Turgut Avcı, Marmaris’teki evinde 3 tabanca, kendi adına düzenlenmiş iki ayrı nüfus cüzdanı ve iki adamıyla ele geçirildi. Avcı’nın son model Mercedes’i ve iki kamyonuyla üç otomobiline el konuldu. Şebekenin Milas, Marmaris, Kavaklıdere ve Muğla sorumluları olduğu iddia edilen Avcı’nın oğlu İlker Avcı (30) ile, Ünal Aydın (63), İsmail Çine (53), Mustafa Öztürk (53), Okan Aydın (30), Zafer Çine (28), Savaş Göçmen, Tekin Aydoğdu, Erol Bütün ve adı açıklanmayan 6 kişi gözaltına alındı.

Kamutanlar şaşırdı

Evlerde yapılan aramalarda ele geçirilen ateşli silahlar ve çek senetlerin miktarı komutanları da şaşırttı. Operasyonda toplam 2’si ruhsatlı 21 tabanca, 3’ü ruhsatlı 13 tüfek, 17 Kalaşnikof mermisi, 280 adet tabanca mermisi, 50 gram esrar, 60 Ecstasy hap, sopalar, teller, kelepçeler, 3 şiş, 2 çuval dolusu yaklaşık 1.5 trilyon liralık çek, senet, tapu, imzalanmış boş senetler, sözleşmeler, taahhütnameler, çok sayıda sahte plaka, ses kayıt ve dinleme cihazları, video kameralar bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!