Karısını ve iki oğlunu öldürüp intihar etti

Güncelleme Tarihi:

Karısını ve iki oğlunu öldürüp intihar etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2006 00:00

Adana'da eşini ve oğullarını öldürdükten sonra intihar eden Araştırma Planlama Koordinasyon Merkezi'nde (APK) görevli Emniyet Müdürü 53 yaşındaki Zülkifli Akbaba'nın katliamdan bir kaç saat önce büyük oğluyla bara giderek içki içtiği ortaya çıktı.

ADANA Emniyet Müdürlüğü APK'de görev yapan Emniyet Müdürü Zülkifli Akbaba, önceki akşam emekli bankacı eşi Gülseren (53) ile oğulları Özgür Volkan (28) ve Barış Serkan'ı (25) başlarına birer kurşun sıkarak öldürdü. Katliamdan önce büyük oğlu Volkan'la bir barda içki içtiği ortaya çıkan Akbaba, silah seslerini duyup kapıya gelen meslektaşı Emniyet Müdürü Adnan Sinan'ın gözü önünde intihar etti.

Sadece kredi kartı borcu birkaç ay önce 10 bin YTL'ye ulaşan Akbaba, borçlarını ödeyebilmek amacıyla sahip olduğu tek evi ile otomobilini sattı, ancak borçlarını bir türlü kapatamadı. Akbaba’nın bir ay önce bir arkadaşıyla dertleşirken, "Benim için üç yol var. Ya kendimi öldüreceğim, ya karım ve oğullarımı vuracağım, ya da başımı alıp gideceğim" dedi.

OĞLUYLA BARA GİTTİ

Akbaba’nın olay gecesi, büyük oğlu Özgür Volkan Akbaba ile birlikte bir bara gittikleri belirlendi. Adana Hipodromu’nda aylık net 1100 YTL maaşla güvenlik görevlisi olarak çalışan Özgür Volkan’ın arkadaşları, "Tarsus’ta bir kız arkadaşı vardı. Evlenmeyi planlıyordu. Annesi de bu evliliğe razıydı. Aldığı maaşı biriktirmişti. Bu birikimiyle evlilik hazırlığı yaparken, babası parayı elinden almış. Kumara vermiş. Volkan da, ayrı yaşamak için Mavi Bulvar’da ev kiralamış. Dün akşam olay öncesi babasıyla birlikte bu konuda konuşmak için bara gideceklerini söylemişti" dedi. Baba-oğulun önceki akşam birlikte Reşatbey Mahallesi’ndeki bir bara gittikleri de belirlendi.

Adana’da üst gelir grubundakilerin oturduğu Reşatbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’ndeki Emniyet Müdür Yardımcılarının kaldığı polis lojmanındaki evine gece gelen Zülkifli Akbaba, eşi Gülseren'le tartışmaya başladı.

Tartışma sırasında Browning marka beylik tabancasını çeken Emniyet Müdürü, mutfakta bulunan eşi Gülseren ile küçük oğlu Barış Serkan Akbaba’yı, ardından odasında uyuyan büyük oğlu Özgür Volkan Akbaba’yı başlarından tek kurşunla vurdu. Aynı lojmanda oturan ve Zülkifli Akbaba ile birlikte APK'de görev yapan Emniyet Müdürü Adnan Sinan, silah sesini duyunca ’Eyvah’ diyerek fırlayıp Akbaba Ailesi'nin kaldığı dairenin zilini çaldı. Saatler 00.35’i gösterirken, Emniyet Müdürü Zülkifli Akbaba kapıyı açtı ve meslektaşının gözü önünde tabancasını başına dayayıp tetiği çekti.

Emniyet Müdürü Zülkifli Akbaba ile öldürdüğü eşi ve çocuklarının cenazeleri, otopsi yapılması için Adana Adli Tıp Kurumu morguna konuldu. Zülkifli Akbaba ve iki oğlu Ankara'da, eşi Gülseren Akbaba ise Niğde’de toprağa verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!