Karın yol açtığı kazalarda bir günde 14 kurban

Güncelleme Tarihi:

Karın yol açtığı kazalarda bir günde 14 kurban
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 12:14

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Bolcu, kar yağışı devam ettiği sürece karla mücadelenin zor olduğunu belirterek, Türkiye genelinde 1 günde meydana gelen trafik kazalarında 14 kişinin öldüğünü 150 kişinin yaralandığını söyledi.

Haberin Devamı

Bolcu, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle karayolları ve yerel yönetim ekiplerinin karla mücadelelerine aralıksız devam ettiklerini ifade etti. Kar yağışının bazı bölgelerde tipi şeklinde devam etmesinden dolayı karla mücadelede ekiplerinin zaman zaman zorlandıklarını kaydeden Bolcu, “Ekipler yolu açıyor, bazı yerlerde kar yağışı nedeniyle bir kaç dakika içerisinde yol tekrar kapanıyor. Bu durumda karla mücadele çok zor. Yeterli olmaz” diye konuştu.

Sürücülerden zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını isteyen Bolcu, yol zemininde “tortu” ve “don” oluştuğu için zincirin bile yeterli olamadığını ifade etti.

Yoğun çalışmalar sonucu şehirlerarası yolların tamamının trafiğe açık olduğunu söyleyen Bolcu, şunları kaydetti:
“Trafiğe kapalı şehirlerarası yol bulunmuyor. Kapalı olan ilçe ve köy yollarının açılması için de çalışmalar sürüyor.
Ekiplere genel talimat verdik, yol kapanma riski bulunan yerlerde vatandaşların şehirlerarası yolculuğa çıkmalarına izin vermiyoruz. Böyle durumlarda ekiplerimiz araçları yerleşim birimlerinde bekletiyor.

Haberin Devamı

Kar yağışı devam ettiği sürece sürücülerimiz mümkün olduğu kadar kendi araçlarını kullanmayıp toplu taşım araçlarını tercih etsinler. Zorunlu olarak trafiğe çıkan ambulans, itfaiye gibi araçlar ise kesinlikle zincir taksınlar.”
Abdullah Bolcu, kış şartlarıyla birlikte kazaların arttığını belirterek, bir gün içerisinde Türkiye genelinde polis sorumluluk bölgesinde meydana gelen trafik kazalarında 14 kişinin hayatını kaybettiğini 150 kişinin yaralandığını söyledi.

Bolcu, dün Ankara'da Dışişleri Bakanlığı'nın servis aracının karıştığı kaza ile ilgili olarak “Bu tür halk otobüslerinin bir çoğu maalesef kamyondan otobüse çevrilmiş. Şehiriçinde kent ulaşım yetkisi yerel yönetimlerde. Bu tür araçların trafiğe çıkmaları mahsurlu” dedi.  Bolcu, Ankara başta olmak üzere Türkiye genelinde söz konusu araçlara yönelik denetimlerin de sıklaştırıldığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!