Karikatüre tepki imzaları Danimarka'ya iletildi

Güncelleme Tarihi:

Karikatüre tepki imzaları Danimarkaya iletildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2006 15:37

“Berlinli Müslümanlar Girişimi” (IBMus) adlı dernek tarafından, Avrupa'daki bazı gazetelerde yayımlanan ve İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlere karşı toplanan imzalar, bugün Danimarka'nın Berlin Büyükelçi Yardımcısı Olling Svend ile Norveç'in Berlin Büyükelçi Yardımcısı Andreas Gaarder'e bir basın bildirisi okunarak teslim edildi.

Haberin Devamı

IBMus Başkanı Muhammed Abdurrezak, Danimarka ve Norveç büyükelçiliklerinin bulunduğu bina önünde yaptığı konuşmada, imza kampanyasını 3 Şubat Cuma günü başlattıklarını ve toplam 4700 imza toplayarak, karikatürlerin çeşitli gazetelerde yayımlanmasını kınadıklarını söyledi.

İslamiyet'in barış anlamına geldiğini ve insanların birbirleriyle barış içinde yaşamaları gerektiğini belirten Abdurrezak, “Bu olay Müslümanların onurunu incitmiştir. Dünyanın çeşitli yerlerinde yapılan protestoları doğru bulmuyoruz. Bu konunun barış çerçevesinde çözülmesi gerekir” dedi.

Basın bildirisinde de IBMus'un, dünyadaki Müslümanların dini duygularını rencide ederek basın ve düşünce özgürlüğünün kötüye kullanılmasını kınadığı, basın ve düşünce özgürlüğünün belirli grupları tahrik etmek için kullanılmaması gerektiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Bildiride ayrıca, Müslümanlardan itidalli davranmaları çağrısında bulunuldu.
Danimarka ve Norveç büyükelçi yardımcıları da imzaların gerekli mercilere iletileceğini bildirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!