Karga bayıltan sıcak

Güncelleme Tarihi:

Karga bayıltan sıcak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2007 00:00

Afrika sıcakları, her türlü doğa koşuluna dayanıklı yapılarıyla bilinen kargaları bile bayılttı. Şırnakta termometreler 56 dereceyi gösterdi. İstanbul’da 78 yılın sıcak rekoru 40.2 derece olarak kırıldı. İşte Türkiye’den satır başlarıyla sıcak haberleri:

Aşırı sıcak Bolu kent merkezinde, yaz-kış her türlü doğa koşuluna dayanıklı yapılarıyla bilinen kargaları bile bayılttı. Aşırı sıcak nedeniyle bitkin düşen bir karga, Tabaklar Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’ndeki Yurtiçi Kargo’nun kapısının önüne düştü. Kargo çalışanları, uçmakta güçlük çeken kargayı içeri alıp su içirdi. Ekmek parçalarıyla karnı doyurulan karga, bir süre sonra kendine gelerek yeniden uçtu.

İstanbul’da Göztepe baz alınarak 78 yıldır yapılan ölçümlere göre en sıcak gün dün yaşandı. En yüksek sıcaklığın 28 Haziran 1982’de 39.2 olarak ölçüldüğü Göztepe dün 40.2 dereceyi gördü. Şile’de sıcaklık 43.2 dereceye çıkarken, Florya’da 36, Kilyos’da 41.2, Sarıyer, Kartal’da 40, Pendik, Adalar’da 40.5, Küçükçekmece’de 39.9, Samandıra, Kadıköy’de 40.2 ve Kağıthane ile Beykoz’da 40.1 derece oldu. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, Şile’deki sıcaklığın İstanbul’un sıcaklık rekoru olarak nitelenemeyeceğini belirterek, "Şile’de 65 yıldır ölçüm yapılıyor" dedi. Bbugün sıcaklığın 6-8 derece azalarak 34-35 dereceye ineceğini belirten Yıldırım, yarından itibaren mevsim normallerine dönüleceğini bildirdi. Yarın kuzeyden gelecek serin havanın etkisiyle sıcaklıkların 30-31 dereceye ineceğini açıklayan Yıldırım, "Perşembe günü (yarın) itibariyle İstanbul’un kuzeyi ve doğusunda kısa ve bölgesel sağanak yağış bekliyoruz" diye konuştu.

Antalya’da gölgede sıcaklık 44.8 dereceyi bulurken, bu değer kentte bugüne kadar Haziran’da ölçülen en yüksek sıcaklık olarak kayıtlara geçti. Adana’da sıcaklık dün 40 dereceye dayandı. Edirne ve Tekirdağ’da hava sıcaklığı 43, Kırklareli’de ise 42 dereceyi buldu. Vatandaşlar mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmadı. Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde hava sıcaklığı, gölgede 42 derece ölçülürken, nemin de etkisiyle 50 derece hissedildi.

Batman’da damdan düşme vakaları arttı. Haziran ayında damdan düşme sonucu 1 kişi öldü, 126 kişi yaralandı. Damda yatan vatandaşlar da aşırı sıcak nedeniyle evlerin içinin durulamaz hale geldiğini, bu nedenle akşam saatlerinde damlara çıktıklarını belirttiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!