Karel Hindistan'da üretim yapacak

Güncelleme Tarihi:

Karel Hindistanda üretim yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 12:56

Hindistan'da işyeri telefon santrallarının (PBX) satış faaliyetlerini sürdüren Karel, üretim için bu ülkeye yatırım yapma kararı aldı.

Karel'den yapılan açıklamaya göre, ilk aşamada Hindistan'da 1-1.5 milyon dolarlık yatırım planlayan şirket, üretim için bu ülkedeki yerel distribütörü ile ortaklık kuracak. Karel, Hindistan'da 2004 yılının Ekim ayında devlet ihalelerine katılma hakkı kazandı. Bu tarihten sonra Karel'in bu ülkedeki faaliyetleri yoğunlaştı.

Kuruluş bu yıl özellikle kendi içinde özel iletişim ağı olan demiryolları, havayolları ve polis departmanları gibi resmi kurumlar ile birlikte, Hindistan ordusu tarafından açılan ihalelere yoğunlaşacak. Köy tipi santral pazarında faaliyet göstermek amacıyla da Karel'in ülkedeki 4 operatör ile görüşmeleri sürüyor. Açıklamada, Karel'in geçen yıl Hindistan'daki pazar payının yüzde 6 olarak gerçekleştiği ve önümüzdeki yıl pazar payının yüzde 12'ye çıkarılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Karel Genel Müdürü Serdar Tunaoğlu, yurt dışı üretim faaliyetleri için Hindistan'ı seçmelerinin en önemli nedeninin telekom pazarındaki hızlı büyüme olduğunu vurguladı. Tunaoğlu, “Hindistan'da 46 milyon telefon hattı bulunuyor. Devlet tarafından desteklenen son reform programı uyarınca, 2007 yılı sonunda bu rakamın 70 milyon hatta ulaşması bekleniyor. Bu kadar hızlı büyüyen bir pazarın dışında kalmak, büyüme stratejilerimiz açısından uygun olmazdı. Hindistan'da yapacağımız yatırımı, köy tipi santral pazarındaki faaliyetlerimiz ışığında planlayacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!