Kardinal Pell'den İslam'a savaşçılık suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Kardinal Pellden İslama savaşçılık suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2006 17:29

Roma Katolik Kilisesi'ne bağlı Avusturyalı Kardinal George Pell, İslam'ı ”savaşçı bir din” olmakla suçladı.

Haberin Devamı

Sydney Başpiskoposu Kardinal Pell'in ABD'de Katoliklerin en önemli yayın organlarından National Catholic Reporter'e verdiği özel demeçte, ”İslam savaşçı bir dindir” dediği bildirildi.

İtalya'nın ulusal haber ajansı Ansa, Kardinal Pell'in demecinden alıntıların, bugünkü Sydney Morning Herald gazetesi tarafından da aktarıldığını kaydetti.

“Hoşgörüsüzlüğün İslam'dan modern bir sapma mı yoksa dinin iç dinamiklerinin uzantısı mı?” olduğu biçimindeki soruya, “Bu bir milyon dolarlık bir soru” karşılığını veren Kardinal Pell, şöyle dedi: “İslam'da hoşgörülü dönemlere rastlayabilmek zor. Bu tür dönemler hiç yok demiyorum. Ama böyle olduğunun söylendiği dönemlerin
çoğu da efsanevi.”

Kardinal Pell, Avusturya'nın 11 Eylül saldırıları sonrasında terör saldırılarından fazla etkilenmemesinin nedeni konusundaysa ”Bu, Müslüman kökten dincilerin terör saldırılarının ne kadarını başarıyla icra edebildikleriyle alakalı bir mesele” dedi.

Sydney Morning Herald gazetesi, Kardinal Pell'in bu açıklamalarının Avustralya İslam Dostluk Derneği'nin tepkisine neden olduğunu da işaret etti.

Haberin Devamı

Dernek Başkanı Keysar Trad, Kardinal Pell'in İslam konusunda yanlış değerlendirmeler yapmasının ilk olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Ben, Kardinal Pell ile geçmişte İslam konusundaki bilgi yanlışlığından kaynaklanan değerlendirmeler yaptığı sırada şahsen görüşmüştüm. Her şeyi daha ayrıntılı biçimde izah etmek için kapım kendisine sürekli açıktır.”

Kardinal Pell, nisan ayında ABD'de işadamlarına hitaben yaptığı bir konuşmada da Kur'an-ı Kerim'in “şiddet çağrılarıyla dolu bir kitap” olduğunu ileri sürerek, “Kur'an-ı Kerim'i okumaya başladığımda, şiddet çağrılarının bolluğu dikkatimi çekti. Bu yönde pek çok çağrı söz konusu. Nitekim Kur'an-ı Kerim'i 50 sayfa okuduktan sonra, okuma işlemine son verdim” demişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!