Kardeşiyle evlenmeyen genci öldüren ağabeye 10 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Kardeşiyle evlenmeyen genci öldüren ağabeye 10 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 15:56

ADAPAZARI'nda kız kardeşini evlenmek vaadiyle kandırıp ilişkiye giren 26 yaşındaki Erkan Güler'i uyarmasına rağmen evlenmeyi reddetmesi üzerine tabancayla vurarak öldüren 25 yaşındaki Şafak Demirtaş, tutuklu yargılandığı mahkemece 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara çıkan olay, 2 yıl önce meydana geldi. Şafak Demirtaş, Erkan Güler'i tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı. Bugün yapılan son düruşmada, savunmasını yapan Şafak Demirtaş, öldürdüğü Erkan Güler'in olaydan bir süre önce evlenmek vaadiyle kandırdığı kız kardeşiyle ilişkiye girdiğini söyleyerek şöyle devam etti:
“Kızkardeşim olaydan bir ay kadar önce intihara teşebbüs etti. Nedenini sorduğumda Erkan ile aralarında ilişkisi olduğunu söyledi. Erkan kızkardeşimi evlenmek amacıyla kandırıp defalarca beraber olmuş. Bunu öğrenince Erkan'la görüşerek kardeşimle evlenmesini istedim. O bana ‘Tamam evleniriz’ dedi. Ama sürekli oyaladı. Olay günü de benimle buluşmak istedi. Buluştuk. Yürürken ‘Uzatma bu işi’ dedim. Ancak o üzerime saldırdı. Ben de tabanacayı çektim ve ateş edip kaçtım. Sonra öğrendimki ölmüş” dedi.
Mahkeme Şafak Demirtaş'ı tahriki de dikkate alarak 10 yıl hapis cezası ile cezalandırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!