Kardeşini kurtardı, kendisi boğuldu

Güncelleme Tarihi:

Kardeşini kurtardı, kendisi boğuldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2008 10:24

Sivas'ta, yüzmek için girdiği su birikintisinde boğulma tehlikesi geçiren kardeşini kurtaran 13 yaşındaki çocuk boğuldu.

Haberin Devamı

80. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Eyüp Sabri Şahin (13), kardeşi Taha (7) ve amcasının oğlu Mithat ile birlikte yüzmek için Diriliş Mahallesi 18. Sokak'taki evlerinin yakınında bulunan Göze mevkisine gitti.

Eşilerek kum alındığı için toprak yığınları ve çukurların bulunduğu bölgede oluşan su birikintisinde kardeşi ve amcasının oğluyla birlikte yüzmeye hazırlanan Eyüp Sabri Şahin, elbiselerini çıkardığı sırada, kardeşi Taha'nın suyun içinde boğulma tehlikesi geçirdiğini gördü.

Bunun üzerine suya atlayan Eyüp Sabri, kardeşini kurtararak birikintinin sığ bölümüne geçirmesine rağmen kendisi kıyıya çıkamadan kayboldu. Sudan çıkan kardeşi Taha ile kuzeni Mithat, evlerinin bulunduğu bölgedeki insanlardan yardım istedi.

Durumu öğrenen ve su birikintisinin oluştuğu yere gelen komşuları Hakan Çallı, sudan Eyüp Sabri Şahin'i çıkardı. Ambulansla Sivas Devlet Hastanesine kaldırılan çocuk, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Şahin'in cesedi, otopsi yapılmak üzere Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayı öğrenen çocuğun ailesi ve yakınları fenalık geçirdi.

Eyüp Sabri Şahin'in cenazesinin, Bursa'da çalışan babasının kente gelmesinin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!