Kardeşi de asker

Güncelleme Tarihi:

Kardeşi de asker
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2008 01:01

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde önceki gün PKK’lılarla çatışmada şehit olan 3 asker ve 3 korucu için dün Hakkári ve Şemdinli’de tören düzenlendi.

Şehit Piyade Üsteğmen Murat Ergül, jandarma dağcı komando çavuş İbrahim Kaçar ile er Seracettin Aktaş, Hakkári Dağ Komando Tugay Komutanlığı’ndaki törenle memleketlerine uğurlandı. Üsteğmen Murat Ergül’ün Kırşehir’deki cenaze namazına 10 bini aşkın kişi katıldı. Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı çelenek gönderirken, Kara Kuvvetleri Komutanlığı adına Ankara’dan Tümgeneral Berkay Turgut, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, Vali Lütfullah Bilgin, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan da hazır bulundu. Şehit Üsteğmen Murat Ergül’ün cenazesi Kırşehir Şehitliği’nde toprağa verildi.

Şehit jandarma er Seracettin Aktaş ise Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’nde toprağa verildi. Törene Şanlıurfa Valisi 20’nci Zırhlı Tugay Komutanı, İl Jandarma Komutanı, bürokratlar, şehidin yakınları ve 2 bin kişi katıldı. Şehidin annesi Emine Aktaş, diğer çocuklarına sarılıp ağlayarak, "Kardeşiniz yok artık" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Terhisine 40 gün kala şehit olan Aktaş’ın 20 gün önce annesi Emine Aktaş ile telefonla konuşurken, "Döneceğimi zannetmiyorum, ben şehit olacağım anne" dediği ortaya çıktı. Bir oğlunun da 3 aylık asker olduğunu ve Muğla’da görev yaptığını belirten baba Cuma Aktaş "Vatan sağolsun" dedi.

Terhisine 2 ay kala şehit olan jandarma dağcı komando çavuş İbrahim Kaçar, Osmaniye’de 2 bin kişi tarafından toprağa verildi. Törende tabut başında nöbet tutan asker de ağladı. Şehidin babası Osman Kaçar ise askerin gözyaşlarını silip, metanetli olmaya çalıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!