Kardelen'in katil zanlısı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Kardelenin katil zanlısı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2009 01:56

Almanya’nın Paderborn kentinde, 12 Ocak’ta evlerinin önünden kaçırılıp tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülen 8 yaşındaki Kardelen Kıraç’ın katil zanlısı 29 yaşındaki Ali Kur, Aydın’ın Didim İlçesi’nde yakalandı.

Haberin Devamı

KARDELEN ÖLÜ BULUNDU

KARDELEN'İN KATİL ZANLISI / FOTO GALERİ

Minik Kardelen'in katil zanlısı Ali Kur'un, olayın ortaya çıkacağını anlayıp Almanya'yı terkettikten sonra anne ve babasının yaşadığı Aydın'da olduğu saptandı. Almanya'da yaşayan ve minik Kardelen'in ailesine katil zanlısı damadını bulup adalete teslim edeceğini söyleyerek Türkiye'ye gelen Kadir Ayaz onun izini buldu. Dün gece Kayınpederi ile buluşmak için geldiği Didim'de ele geçen Ali Kur, saat 23.00'te girdiği Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde saatlerce ifade verdi. Ali Kur'un gece boyunca süren ve Aydın Emniyet Müdürlüğü’nden gelen 6 kişilik özel ekiple yapılan sorgusuna İlçe Emniyet Müdürü Sunay Öztürk de katıldı.

Yaklaşık 15 saat Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Ali Kur, bugün saat 14.00 sıralarında geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi. 3 ayrı araçla adliye bahçesine girilip şaşırtma taktiği uygulanırken, yaklaşık 60 polis de katil zanlısını çevreleyip gazetecilerin görüntü almasını engelledi. Üzerinde siyah bir ceket bulunan ve hayli soğuk kanlı şekilde adliye merdivenlerini çıkan Ali Kur’un bileklerinin arkadan kelepçeli olduğu görüldü. Zanlı Ali K'nin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Ali K'nin Aydın E Tipi Cezaevine gönderileceği belirtildi.

Polisin kan davası endişesiyle olağanüstü güvenlik önlemi aldığı Didim Adliyesi'ne, sabah saatlerinde Almanya’da gelen ve kendisini Kardelen’in akrabası olarak tanıtan Uğur adlı kişi ile Ali Kur'un kayınpederi Kadir Ayaz ve yanındaki kişiler yaklaştırılmadı. Adli işler için gelen vatandaşlar da yoğun güvenlik önlemi alan polislerle sık sık tartışmak durumunda kaldı.

Zanlının Alman makamları ile yapılacak görüşmelerin ardından Türkiye’de yargılanıp yargılanmayacağına karar verileceği belirtildi.

KAYINPEDERİ: TESLİM OLDU

Bu arada, Ali Kur'un ele geçmesiyle ilgili çelişkili bilgiler verildi. Ali Kur'un kayınpederi 4 çocuk babası Kadir Ayaz, böyle bir olaya karışmasını kabullenemediği damadını 20 kişi ile birlikte dedektif gibi iz sürüp polise sığınarak teslim olmak durumunda bıraktığını anlattı. Kızı 24 yaşındaki Zehra ile 5 yıldır evli olan damadı Ali Kur'un yakalanmasını gurur ve namus meselesini yaptığını belirten kayınpeder Kadir Ayaz, olayı şöyle anlattı:

Haberin Devamı


“Kardelen’in katil zanlısı damadım çıkınca, küçük kızın ailesine giderek söz verdim. Damadımı adalete teslim edeceğime ve bulmadan Almanya’ya dönmeyeceğime şerefim üzerine yemin ettim. Kızıma, Aydın’daki çok hasta olan babasını ziyarete gittiğini söyleyen damadımı yakalamak için 5 Şubat’ta Türkiye’ye geldim. Kuşadası’ndan sanatçı Güven Aksu ve işadamı Şevket Soylu’nun da aralarında bulunduğu 20 kişilik ekiple Aydın’daki evinden ayrıldığını tespit ettiğim damadımın peşine düştüm. Babası Hasan Kur ve annesi Fatma Kur'un yardımlarıyla önceki gün damadımla telefon temasına geçtim, Didim’de olduğunu öğrendim. Bu arada beş gün boyunca Aydın, Kuşadası, Nazilli, Söke, Ortaklar ve Selçuk’ta en az 60 yerde arama yaptık. Ardından Ali Kur'un annesi aracılığıyla Didim’de buluşmaya karar verdik. Damadım psikopat bir yapıya sahip olduğu için bana ‘Sen tek gel, seninle tek görüşeceğim’ dedi. Ben de bana zarar vereceğini bildiğim için yanımda üç kişi ile Didim Atatürk Bulvarı’ndaki buluşma noktasına gittim. Dün (salı) saat 23.00 sıralarında bir otomobil ile buluşma noktasına gelen damadım Ali Kur, bizi görünce otomobili durdurmadan kaçtı. Koşarak Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne girdi ve teslim oldu. Şu anda benden mutlu insan yok. Kızım Zehra da Almanya’ya döner dönmez boşanma davası açmak için avukata talimat verdi.”

Haberin Devamı

VALİ: YOL KONTROLÜNDE YAKALANDI

Kayınpederi Kadir Ayaz'ın damatı Alu Kur'un polise teslim olduğunu açıklamasıyla ilgili Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nden bilgi verilmedi. Bir süre sonra Aydın Valisi Mustafa Malay, katil zalısı Ali Kur'un polisin yaptığı yol kontrolünde yakalandığı açıklamasını yaptı.


Interpol aracılığıyla, olayla ilgili Ali Kur'un arandığı bilgisinin kendilerine ulaştığını bildiren Vali Malay, zanlının Türkiye’ye geldiği duyumunun alınmasından sonra harekete geçilerek geniş çaplı arama faaliyetlerine başlandığını söyledi. Vali Mustafa Malay, zanlının ailesinin Aydın il merkezinde yaşamasına karşın çalışmaların çevre il ve ilçelere de yaygınlaştırıldığını belirterek, “Emniyet güçlerimizin yoğun çalışmaları sonucu zanlı, Didim bölgesindeki kontroller sırasında bir araçta yakalandı. Durum Almanya’ya da bildirildi” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DE YARGILANABİLECEK

Aydın Valisi Malay, bundan sonraki prosedürün uluslararası anlaşmalara bağlı olduğunu, ancak Türk vatandaşı olması dolayısıyla zanlının burada yargılanacağını düşündüğünü dile getirdi.


Bu arada Alman basınının bir haftadır zanlı Ali Kur'un Aydın'da olduğu ve Türk polisi tarafından heran yakalanabileceği yolundaki yayınlara rağmen İnterpol'den tutuklama emrinin dün (10 Şubat) Aydın polisine ulaştığı ileri sürüldü. Bu durumda polisin zanlının yerini bilmesine rağmen İnterpol emri gelmediği için harekete geçemediği yorumları yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!