Kardan heykelini yaptı

Güncelleme Tarihi:

Kardan heykelini yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2012 15:54

Soğuk hava ve kar Türkiye'yi etkisi altına aldı. Doğu Anadolu'da yer yer kar kalınlığı 3 metreye kadar çıktı. Kar demek çile demek. Ancak bu çileyi eğlenmek için kullananlar da oldu. Kimileri kar topu oynadı, kimileri kardan adam yaptı. Erzincan'da bir vatandaş ise evinin bahçesine kardan, kendi heykelini yaptı ve "Nasıl benzemiş mi?" dedi...

Haberin Devamı

47 yaşındaki Yusuf Yılmaz inşaat dekorasyonculuğu mesleğini kara yansıttı. 8 yaşındaki oğlu Kadirhan Yılmaz ile birlikte yaklaşık 3 saat de kardan heykel yaptı.

TÜRKİYE'DEN KARDANADAM MANZARALARI

Heykele sakal ve bıyık ekleyen Yusuf Yılmaz, heykelin kendisine benzediğini fark eden Yılmaz, daha da benzemesi için uzun süre uğraştı. Uzun yıllardır inşaat dekorasyonculuğu yaptığını söyleyen Yusuf Yılmaz kış aylarında iş olmadığından, kar yağışını fırsat bilerek, mesleğini eğlenceli hale getirdiğini söyledi. Mahalle sakinlerinin kardan heykele büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Yusuf Yılmaz, “Çocuklar bahçeye gelip heykelle birlikte hatıra fotoğrafı çektiriyor” dedi.

YOL KAPANDI, MÜŞTERİ ARTTI, ESNAF HALAYLA KUTLADI

Yalova’da kar esareti yaşanıyor. Kar sebebiyle çok sayıda kaza meydana gelirken, kapanan yollarda uzun konvoylar oluştu. Bu nedenle müşterileri artan esnaf ise  halay çekerek yar yağışını kutladı.

Haberin Devamı

MÜŞTERİ GELMEYİNCE KARDAN ADAM YAPTILAR

Muş’un Varto ilçesinde siftah yapamayan esnaf, kardan adam yaparak zaman geçiriyor.

Varto ilçesinde önceki gün yağan kar hayatı olumsuz etkilerken işsiz kalan esnaflar kardan adam yaparak zaman geçirdiler. İlçede etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışından dolayı köylüler ilçe merkezine gelemezken, çoğu esnaf da siftah yapamadı. Hükümet Caddesi üzerindeki Yukarı Çarşı esnafı, müşteri gelmeyince kardan adam yaparak zaman geçirmeye çalıştı.

Ali Karata isimli esnaf, kar yağışının en çok onları etkilediğini belirterek, "Kar yağdığında köylü ilçe merkezine gelmiyor. Köylü vatandaş gelmeyince biz esnaflar da iş yapamıyoruz. Siftahımız dahi yok. Bizler de boş kaldığımız için zamanımızı kardan adam yaparak geçirmeye çalışıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!