Kardak'ta kovalamaca

Güncelleme Tarihi:

Kardakta kovalamaca
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2008 11:59

Aralık ayı başlarından bu yana Yunan balıkçıların ve sahil güvenlik botlarının Türk kara sularını ihlal ederek Kardak kayalıkları çevresinde başlattığı gerginlik, iki günlük yılbaşı tatilinden sonra yeniden başladı.

Haberin Devamı

Yunanistan'ın Kilimli (Kalimnos) ve Leros adalarından bugün (perşembe) saat 07.00 sıralarında gelen 14 Yunanlı balıkçı teknesinin Kardak kayalıklarına neredeyse yanaşması, Yunan sahil güvenlik botunun da onlara koruma yapması üzerine bölgeye saat 08.30 sıralarında Yalıkavak'tan 302 no´lu Türk sahil güvenlik botu gönderildi. Yunan botunun Turgutreis'e 2.5 mil uzaklıktaki Topan Ada ve Gümüşlük'e bir mil uzaklıktaki Çavuş Adası açıklarında Türk kara sularını ihlal etmesini Türk botu önledi. Kardak kayalıkları etrafındaki kovalamaca Gümüşlük´le Turgutreis açıklarında da devam etti.

Yunan balıkçıların ihlalleri Bodrum ve Milaslı balıkçıları isyan ettirdi. Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkezi Birliği Başkanı Ramazan Özkaya ``Sabrımız taşıyor. Yunan askeri ve balıkçılar Kardak'ta gerginliği sürekli tırmandırıyor. Yıllardır Ege Denizi'nde birlikte avlanan, rakı ve uzo kadehlerini tokuşturan Türk ve Yunan balıkçılar politikaya alet edilmesin. Sorun devletlerin başkentlerinde çözülebilir. Yunan balıkçının ve sahil güvenliğinin ihlalleri devam ederse İzmir, Aydın ve Muğlalı balıkçılar olarak önümüzdeki günlerde Kardak yakınlarında balıkçılar olarak teknelerle protesto gösterisi yapmayı düşünüyoruz'' dedi.

Haberin Devamı

Kardak kayalıkları ve yakın bölgesinde Yunan balıkçılar 14 tekneyle avlanmalarını sürdürüyor. Türk ve Yunan sahil güvenlik botları da bölgede bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!