Kardak'ta barış rüzgarları

Güncelleme Tarihi:

Kardakta barış rüzgarları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 15:43

Hemen hemen her gün Kardka kayalıklarında karşı karşıya gelen Türk ve Yunan sahil güvenlik botları son zamanlarda ahbap oldu. Bir zamanlar iki ülkeyi savaşın eşiğine getiren Kardak kayalıklarında şimdi barış rüzgarları esiyor.

Haberin Devamı

TÃœRK VE YUNAN SAHÄ°L GÃœVENLÄ°K BOTLARI YANYANA

KARDAK BALIKÇI KAYNIYOR / WEB TV          Â

Muğla’nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Gümüşlük beldesi açıklarındaki Kardak kayalıklarında Yunan balıkçıların çipura avı devam ediyor. Türk karasularını sık sık ihlal eden balıkçılar, Türk Sahil Güvenlik ekibi tarafından uyarılırken, iki ülkenin Sahil Güvenlik botlarının bir ara birbirlerine çok yaklaştığı görüldü.

Bodrum’un Gümüşlük beldesinin 4.5 mil açığındaki Kardak kayalıklarına bu sabah erken saatlerde gelen yaklaşık 30 Yunan balıkçı kayığından sekizi kayalıkları geçip Çatal Ada açıklarında Türk karasularına girdi. Yunan Sahil Güvenlik botunun da balıkçıları takip etmesi üzerine Bodrum'dan hareket eden 101 No'lu Türk Sahil Güvenlik botu bölgeye geldi. Türk ekibi, Yunan balıkçıları uyararak, karasularından çıkmasını istedi.

Haberin Devamı

Bir ara, iki ülke sahil güvenlik botlarının birbirine çok yaklaştığı görüldü. İki botta bulunan askerler bir süre konuştuktan sonra uzaklaşırken, Yunan balıkçılar, Kardak'a yaklaşık 2 mil uzaklıkta avlanmaya devam etti.

Havanın güzel olması nedeniyle Turgutreis ve Gümüşlük'ten açılan özel tekneler de bölgede gelişmeleri bir süre izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!