Kardak’ta sıcak saatler

Güncelleme Tarihi:

Kardak’ta sıcak saatler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2009 15:26

Bodrum’un Gümüşlük Beldesi’ne 5 mil uzaklıktaki Kardak kayalıklarında, Türk ve Yunan sahil güvenlik botları arasında gerginlik yaşandı. Bölgeye gelen 4 Yunan balıkçı teknesi ve 2 turist yatına korumalık yapan iki Yunan sahil güvenlik botu, Türk botlarının Kardak’a ulaşmasıyla bölgeyi terk etti. Türk botlarının bölgedeki devriyesi sürüyor.

Haberin Devamı

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Gümüşlük Beldesi açıklarındaki Kardak Kayalıkları’na bugün sabah saatlerde gelen 4 Yunan balıkçı kayığı ile iki yatın uzun süre beklediği, İstanköy ve Kalimnos (Kilimli) adalarından gelen iki Yunan sahil güvenlik botunun da bu kayık ve yatlara korumalık yaptığı görüldü.

Yunan botlarının Turgutreis açıklarındaki Çatal Adası, Yassıada ve Topan Adası’na çok yakın bölgede seyrettiği, bazı günübirlik tur teknelerine de 100 metre kadar yanaştığı gözlendi. Turgutreis Limanı’nda konuşlu 11 No’lu ve Bodrum Limanı’ndaki 101 No’lu Türk botları ise bölgede devriye gezmeyi sürdürdü. Türk botlarının Kardak’a yaklaşmasıyla Yunan balıkçılar ve özel yatlar Kilimli Adası ve Leros Adası’na doğru çekildi.

Öğle saatlerinde de bölgede bulunan üç Türk sahil güvenlik botunun aniden Bodrum’un kuzeyinde, Didim’in batısındaki Eşek Adası’na doğru hareketlendiği görüldü.

Haberin Devamı

Kardak ve Gümüşlük açıklarında halen iki Yunan sahil güvenlik botu ile saat 14.15’de Kardak önlerine gelen Türk sahil güvenliğine ait bir fırkateyn bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!