Karayolunda da bir seri cinayet: 26 ölü 30 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Karayolunda da bir seri cinayet: 26 ölü 30 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2004 02:01

Tercan- Erzincan yolu kan gölüne döndü. Otobüs, önce TIR, ardından da bir kamyonete çarptı. Zincirleme kazada 26 kişi yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Pamukova’da 38 kişinin yaşamına mal olan ‘seri cinayet’ gibi hızlandırılmış tren faciasının ardından, dün gece de Erzincan-Erzurum Karayolu kan gölüne döndü. Türkiye, tren faciasının acısını yaşarken; bu kez de karayolunda işlenen ‘seri cinayet’le sarsıldı.

Aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu İran plakalı bir TIR’la, ‘Can Iğdır’ firmasına ait yolcu otobüsü, kafa kafaya çarpıştı. Bir minibüsün de kaza yapan iki araca çarptığı korkunç kazada; 26 kişi yaşamını yitirdi, 30 kişi de yaralandı. Dün akşam saat 21.00 sıralarında meydana gelen kaza sırasında Tercan karayolu bir anda parçalanan otobüsten fırlayan insanlarla doldu. Erzincan’a 75 kilometre kala meydana gelen kazanın hemen ardından Tercan’dan Erzincan’a gitmekte olan bir minibüs, kaza yapan araçlara bindirdi. Kaza yerine giden trafik ekipleri telsizle durumun çok kötü olduğunu merkezlerine bildirerek takviye ve ambülans istedi. Çevre ilçelerden gelen çok sayıda ambülans ve karayolunda durdurulan araçlarla ölü ve yaralılar hastanelere taşındı. Tercan Kaymakamı İlhami Aktaş’ın yaptığı açıklamaya göre, kazada 26 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 30 kişiden bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi. Yaralıların cesetleri, kimliklerinin belirlenebilmesi için, Erzincan'a gönderildi.

Haberin Devamı

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENİYOR

Erzincan'ın Tercan İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında ölenlerden 6 kişi ile yaralanan 30 kişinin kimlikleri tespit edildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tercan'daki trafik kazasında hayatını kaybeden 26 kişiden 6'sının Leyla Akbayır (19), İsmet Çelik (52), Yusuf Kama (56), Yıldırım Öztürk (25), Kasım Yıldız (33) ile Levent Dilli (20) olduğu tespit edildi.

Kazada yaralanan ve Erzincan Devlet Hastanesi, Erzurum Numune Hastanesi ile Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan 30 yaralının isimleri ise şöyle:

“Hanifi Karademir, Yasin Karataş, Mustafa Çiftçi, Mikail ve Gökhan Gülmez, Mehmet Demir, Aykut Baş, Kemal ve Adem Can, İsa Demirdirek, Halil Demir, Sever Askeroğlu, Zafer Kara, Ahmet Güner, Onur Aktaş, Erhan Aras, Gönül Kahraman, Serdar ve İbrahim Çetinkaya, Murat ve Şirin Kıraç, Eda Polat, Emine Akbayır, Raşit ve Dilşah Yalçınkaya, Raife Reşit, Volkan Çakmak ile Azerbaycan uyruklu Elmas Esenova, Lalezar Mehmetov ve Nezaket İsmailova.

Haberin Devamı

Erzincan'ın Tercan İlçesi'nde gece meydana gelen zincirleme trafik kazasında 26 kişi ölmüş, 30 kişi yaralanmıştı.

 



TREN RAYDAN ÇIKTI

Aydın-İzmir arasında sefer yapan 33914 sefer sayılı yük treni, bir vagonun tekerleğinin kırılması üzerine, Torbalı ilçesi yakınlarındaki Kozpınar mevkiinde raydan çıktı. Torbalı-Selçuk hattı ulaşıma kapanırken, Torbalı Garı’nda bulunan biletli yolcular, TCDD tarafından kiralanan otobüsle Söke’ye gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!