Karataş'ın cenazesi ailesine verilmedi

Güncelleme Tarihi:

Karataşın cenazesi ailesine verilmedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2008 18:29

Hollanda'da ölen terör örgütü DHKP/C'nin elebaşı Dursun Karataş'ın cenazesi İstanbul'a getirildi.

Haberin Devamı

DURSUN KARATAŞ'IN ARŞİV GÖRÜNTÜLERİ

KARATAŞ'IN CENAZESİ GAZİ MAHALLESİ'NE GETİRİLDİ

Yeğeni Suat Karataş tarafından Türk Hava Yolları'nın (THY) Amterdam-İstanbul seferini yapan uçakla Atatürk Havalimanı'na getirilen Karataş'ın cenazesi, kargo terminaline alındı. Burada Karataş'ın 20'ye yakın avukatı ile ağabeyi Neşat Karataş hazır bulundu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Karataş'ın parmak izinin alınmasını istemesi nedeniyle kargo terminalindeki işlemler uzadı. Karataş'ın avukatları ise Hollanda'da cenazeden parmak izi alındığını, bu nedenle burada parmak izi vermek ve cenazeyi açtırmak istemediklerini bildirdiler.

Yaklaşık 3 saat Atatürk Havalimanı Kargo terminalinde bekleyen Dursun Karataş'ın cenazesi ailesine teslim edildi. Karataş'ın cenazesinin parmak izi alındıktan sonra teslim edildiği öğrenildi. Teslim edilen cenaze Gazi Mahallesi Cemevine ait bir cenaze aracıyla Atatürk Havalimanı kargo terminalinden çıkarıldı. Aracın çıkması sırasında kapıda bekleyen bir grup alkış çalarak cenazeyi karşıladı. Cenaze aracının geçişi sırasında polisin yolu kestiği görüldü.

Haberin Devamı

Atatürk Havalimanı'ndan konvoy eşliğinde çıkan cenaze Gazi Mahallesi Cemevi'ne götürüldü.

KARATAŞ'IN AVUKATI TANAY: "ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ"

Dursun Karataş'ın avukatı Taylan Tanay Gazi Mahallesinde bir basın açıklaması yaptı. Havalimanında parmak izini almak için 1 buçuk saat bekletildiklerini söyleyen Tanay, bu kararı veren yargıçlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Dursun Tanay Karataş'ın cenazesinin Gazi Mahallesi Cemevi'ne getirilmesinin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Tanay parmak izinin alınması kararına itiraz ettiklerini söyleyerek şunları kaydetti: "İtirazımızı mahkeme kabul etmedi. Bu nedenle iki polis memuru ve iki avukat arkadaş gerekli incelemelerde bulundu. 80'li yıllarda müvekkilimizin bir gözaltı olayı olmuştu ve bu nedenle de parmak izi alınmıştı. Bugün alınan parmak izin ile o gün alınan parmak izini karşılaştırmak istiyorlar. Ancak biz yurt dışında bu konu ile ilgili gerekli bütün işlemleri yaptırmıştık. İlerleyen günlerde bu kararı veren yargıçlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağız. Yarın saat 12.00 sıralarında Gazi Cemevi'nde Karataş için bir tören düzenlenecek."

Haberin Devamı

Karataş'ın ailesinin dini vecibelerin yerine getirmesi isteği üzerine Cuma namazını müteakip olarak Yeşil Cami'de tören düzenleneceğini belirten Tanay ardından cenazenin Gazi Mezarlığında toprağa verileceğini söyledi.

Öte yandan Karataş'ın cenazesinin bulunduğu Gazi Cemevi'nin önünde 30 kişinin sabaha kadar bekleyeceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!