Kararnamede ‘yumruk’ tayini

Güncelleme Tarihi:

Kararnamede ‘yumruk’ tayini
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 00:00

Kayseri’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a atılan yumruk , il Emniyet Müdürü Arif Akkale’yi yerinden etti.

Büyükşehir olan Kayseri’den, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’ne kaydırılan Akkale’nin ataması ‘tenzili makam’ olarak yorumlandı.

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a yapılan yumruklu saldırıyla ilgili soruşturma devam ederken, Kayseri İl Emniyet Müdürü Arif Akkale’nin görev yeri değiştirildi. Akkale, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanırken, yerine Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın getirildi. İl Emniyet Müdürleri Kararnamesi, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi. Kararnameyle, kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk’e yönelik yumruklu saldırının ardından görevden alınan Samsun Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, resmen merkeze çekildi. Erkan’dan boşalan koltuğa oturan Karabük Emniyet Müdürü Hulusi Çelik de asaleten Samsun Emniyet Müdürü yapıldı. Yıldız’a şehit cenazesinde yumruklu saldırıya uğradığı Kayseri’nin Emniyet Müdürü Akkale ise Hulusi Çelik’ten boşalan Karabük Emniyet Müdürlüğü’ne kaydırıldı. Akkale’nin büyükşehir statüsünde olan Kayseri’den Karabük’e kaydırılması, ‘tenzili makam’ olarak yorumlandı. Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne getirilirken, Kahramanmaraş’a da Iğdır Emniyet Müdürü Mustafa Aydın kaydırıldı. Iğdır Emniyet Müdürlüğü’ne de Polis Başmüfettişi Cemil Tonbul getirildi.
Kararnamede, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yönelik yumurtalı protestonun ardından olaydaki güvenlik zaafiyetini örtbas etmek için sahte görev listesi hazırlattığı ortaya çıkan Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert’e ise dokunulmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!