Karaoğlan anıldı

Güncelleme Tarihi:

Karaoğlan anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2009 13:35

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit, ölümünün 3. yıl dönümünde devlet mezarlığındaki kabri başında anıldı.

Haberin Devamı

ANMA TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

DSP Genel Başkanı Masum Türker, törende Ecevit'in mezarına çelenk koyduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu.

Türker, yaptığı konuşmada, “Demokratik Sol Hareket”in kuramcısı, DSP'nin kurucusu olan, Türkiye'nin dünyada hak ettiği yeri alması konusunda ulusal duruşuyla bundan sonra herkese örnek gösterilecek Ecevit'in ölüm yıl dönümü nedeniyle burada bulunduklarını söyledi.

Her 5 Kasım'ın kendileri için nerede olduklarını, nereden geldiklerini, kim olduklarını hatırlatacak bir gün olduğunu kaydeden Türker, “Bugün aslında Türkiye'de unutturulmak istenen sol hareketi meşrulaştıran ve bu hareketi düşünceden eyleme dönüştüren rahmetli Ecevit'in ne kadar öngörülü ve bu hareketin dinamizmi içinde geleceği nasıl yakaladığını hep hatırlatacaktır. Kendisinin eksikliğini yalnız biz demokratik solcular değil, şu anda Türkiye hissediyor” dedi.

Bülent Ecevit'in bir konuşmasında, “Eğer Allah yolunda olan tarikatlar bir gün iktidar yoluna girerlerse Türkiye'nin gidişi ve izlenecek yol bizi hem dünyadan, hem çağdaşlıktan uzaklaştırır” dediğini hatırlatan Masum Türker, “Biz burada kendisine söz veriyoruz. İktidar yolunu çeşitli şekillerde elde edenlerin, Türkiye'yi bugünkü duruma getirenlerin önünde hep dikileceğiz. Nitekim 10 Kasım gününü farklı şekilde yorumlamak isteyenlere ilk çıkışı biz yaptık. Bu konuda kendisinin
öngörüsü içinde hareket ettik” diye konuştu.

DSP Genel Başkanı Türker, Ecevit'in ruhuna şekil veren ve yapılandıran düşüncelerinin sürekli kendileriyle birlikte ve kendilerinden sonraki kuşaklarca da yaşatılacağını belirtti. Demokratik solun bir düşünce, bir hareket olarak başladığını anlattı.

Türker, “Toplumsal değerlere önem veren, inançlara saygılı olan ama asla çağdaşlığın temel örgüsü olan laiklikten vazgeçmeyen genel başkanımız, bizim gönlümüzün genel başkanı...'Ölünceye kadar DSP'liyim' deyip gerçekten vefat ettiği gün DSP'li olan Bülent Ecevit'imizi rahmetle anıyorum ve kendisine söz veriyorum; başta ben olmak üzere bütün demokratik solcular hem geleceğe ışık tutan bu düşüncelerini yayacak gençleri yetiştireceğiz, hem de gücümüzün yettiği yere kadar, ne pahasına olursa olsun bu düşüncelerin Türkiye'nin hayrına ve bekasına, en önemlisi insanlığın özgürlüğüne ilişkin olduğunu her yerde anlatacağız” dedi.

DSP Genel Başkanı Türker'in konuşmasının ardından Ecevit'in kabri başında Kur'an okundu ve dua edildi.

Törende, bazı partililer de Bülent Ecevit için yazdıkları şiirleri okudu.

Törene, eski genel başkan Zeki Sezer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, eski bakanlardan Hikmet Sami Türk, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ve milletvekilleri ile çok sayıda partili katıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!