Karaman'da havai fişek satan işyerinde patlama: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Karamanda havai fişek satan işyerinde patlama: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2006 15:10

Karaman’da Kombassan Holding'e ait Afra Alışveriş Merkezi'ndeki av malzemeleri satan Aysan Av Bayii'inde meydana gelen patlamada, 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Olay bugün saat 14.15 sıralarında kentin Alacasuluk Mahallesi Yüzüncü Yıl Caddesi üzerindeki Afra Alışveriş Merkezi’nde meydana geldi. Tek katlı alışveriş merkezinin giriş bölümünde bulunan, Ali Aysan’a ait Aysan Av Malzemeleri Bayii'nde, patlama oldu.

İlk belirlemelere göre havai fişeklerin infilak etmesinin ardından, işyerindeki diğer mühimmat da büyük bir gürültüyle patladı. Büyük hasar gören alışveriş merkezinde bulunanların panik içinde kaçıştığı olay, işyeri sahibi Ali Aysan ile kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi yaşamını yitirdi, aralarında Karaman Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yıldıray Kuruçay'ın da bulunduğu 4 kişi yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Doktorlar, yaralıların sağlık durumunun ciddi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Patlamayla ilgili soruşturma devam ederken bir emniyet yetkilisi, “Patlamanın havai fişeklerden meydana geldiği kesinlik kazandı. Ancak, havai fişeklerin nasıl ateşlenidği henüz belirlenemedi. Olay, terör olayı değil” dedi. Görgü tanıkları da “Önce havai fişekyer peşpeşeateş aldı, sonra dükkan havaya uçtu. Yanındaki 4 dükkan da harabeye dönerken alışveriş merkezinin girişi savaş alanına döndü” diye konuştu.

İtfaiye yetkilileri enkaz kaldırma çalışması başlatırken, olayda ölü sayısının artabileceği belirtildi.

ÖLENLERDEN 1'İ İLE 5 YARALININ KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Karaman'da bir alışveriş merkezinde havai fişek ve av malzemeleri satan iş yerinde meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında ölen ve yaralananların kimlikleri belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Karaman Afra Alışveriş Merkezinin giriş kapısına yakın bölümdeki, havai fişek ve av malzemeleri satan Aysan Av Malzemeleri adlı dükkanda meydana gelen patlama ve sonrasında çıkan yangında dükkan sahibi Sedat Aysan'ın öldüğü, diğer ölen kişinin kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Sedat Aysan'ın Karaman Atıcılık İl Temsilcisi olduğu öğrenildi.

Olayda yaralananların sayısının 5'e yükseldiği, yaralıların dükkanın bitişiğindeki berberin sahibi Özkan Keskin ve burada sıra bekleyen Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Yıldıray Kuruçay ile alışveriş merkezine gelen vatandaşlardan Kemalettin Cenk, Ömer Gürel ve Rıza Tezik olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Karaman Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan berber Keskin'in durumunun ciddiyetini koruması nedeniyle Konya'ya sevk edildiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!