Karaman'da cinayet 5 yıl sonra çözüldü

Güncelleme Tarihi:

Karamanda cinayet 5 yıl sonra çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2011 13:01

Karaman'da 5 sene önce işlenen bir cinayet, şüphelinin olay yerindeki kan analizlerinden yola çıkılarak çözüldü.

Haberin Devamı

31 Ekim 2006 tarihinde Ersan Çardak'ın (28) evinde öldürülmesiyle ilgili çalışmalarını sürdüren Karaman Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay yerine ait görüntüleri tekrar tekrar izleyerek yeni ipuçları bulmaya çalıştı.

Yapılan incelemelerde, olay yerindeki kan izlerinin doğal dağılışından ve sıçrama hareketlerinden farklı olduğunu tespit eden polis, kan izlerinin olayın şüphelisi olan kişiye ait olabileceği ihtimali üzerinde durdu.

Kan damlalarının analizlerinden yola çıkan polis, bu kanın ölen Çardak'a ait olmadığını belirledi. Olaya karışma ihtimali değerlendirilen çok sayıda kişinin kan örnekleri alındı. Yapılan karşılaştırmalar sonucu kanın ölen Çardak'ın komşusu olan ve halen başka bir suçtan dolayı cezaevinde bulunan M.C'ye (38) ait olduğu belirlendi.

Cezaevinde bulunan şüpheli M.C. hakkında “ateşli silahla adam öldürmek” suçlamasıyla dava açıldı.

Ölen Ersan Çardak'ın babası Hasan Çardak gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın çözülmesi için titizlikle çalışan polise teşekkür etti.

Aradan yıllar geçmesine rağmen oğlunun öldürülmesine bir sebep bulamadığını ifade eden Çardak, şunları kaydetti:

“Olaydan 3-4 ay önce mahallemizdeki bir kahvehaneye gelen şüpheli 'niye ayağa kalkmıyorsunuz' diye kahvehanede bulunanlara küfür etmiş. Bunun üzerine ayağa kalkan oğlum Ersan, bu şahısla kavga etmiş ve onu dövmüş. O da 'bunun hesabını sana sorarım' diye kahveden ayrılmış. Daha sonra tekrar barıştıklarını duydum. Aralarında başka bir mesele yoktu. Şüpheli komşumuz. Oğlumla beraber aynı sokakta büyüdüler. Biz bu mahallede herkesle iyi ilişkiler içindeyiz. Çevremiz çok kalabalık. Olay oldu olalı şüphelinin bir yakınımız olmasından korktum. Şimdi biraz huzur buldum. Cezası olan cezasını çeksin.”

Karaman Çeltek Mahallesi 432 Nolu Sokak'ta, 31 Ekim 2006 tarihinde, Ersan Çardak evinde av tüfeğiyle kafasından vurularak öldürülmüş halde bulunmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!