Karaman'da 26 gündür kayıp olan 15 yaşındaki Merve, Konya'da bulundu

Güncelleme Tarihi:

Karamanda 26 gündür kayıp olan 15 yaşındaki Merve, Konyada bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2023 10:52

Karaman'da 26 gündür kayıp olan Merve D.Ş. (15), Konya'nın Seydişehir ilçesinde bir barakada bulundu. Merve, Karaman'a getirilerek devlet koruması altına alınıp sevgi evlerine yerleştirildi.

Haberin Devamı

Karaman'da ortaokuldan bu yıl mezun olan Merve D.Ş., 28 Eylül günü birkaç eşyasını alıp evden ayrıldı. Durumu fark eden ailesi, polis merkezine gidip kayıp başvurusunda bulundu. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler yaptığı araştırma Merve’nin en son sosyal medya hesabından bir kızla konuştuğunu ve onun yanına gittiğini saptadı. Araştırmasını derinleştiren polis, Merve'yi dün Konya'nın Seydişehir ilçesinde ormanda bir barakada buldu. 26 gün sonra bulunan Merve, Karaman'a getirilerek devlet koruması altına alınıp sevgi evlerine yerleştirildi. Polis, Merve'nin yanına gittiği sosyal medyada tanıştığı kızın kimliğini belirmek için çalışmasını sürdürüyor.

BABASINDAN SOSYAL MEDYA UYARISI

Kızı bulunduğu için mutlu olduğunu belirten Ahmet Ş., polise teşekkür etti. Velilere, sosyal medya uyarısında bulunan Ahmet Ş. şunları söyledi:

Haberin Devamı

''Benim, çocuğumla hiç bir sıkıntım yoktu. Bu sosyal medya denen illet, çocuğumuzu bazı yönlere yöneltti. Bu sosyal medya platformlarından çocuklarımızı uzak tutarsak çocuklarımızı daha iyi koruyabiliriz. Ben buradan tüm ailelere sesleniyorum. Ne olur, çocuklarımızı sosyal medya tuzaklarından uzak tutalım. Ben çocuğumun aklını çelenlerin, aklına girenlerin de biran önce bulunmasını istiyorum. Benim tek isteğim adalet yerini bulsun, suçlu cezasını çeksin. Benim kızım daha 15 yaşında çocuktur. Katıldığımız televizyon programında bize çocuğumuzun karakola bırakıldığı söylendi. Bizim çocuğumuz karakola bırakılmamış, polisimizin hummalı bir çalışması sonucu iz sürerek bulunduğunu öğrendik. Ben polis ekiplerimize bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Allah onlardan razı olsun. Öğrendiğimiz kadarıyla farklı farklı illerde benim kızımın bulunması için operasyon yapılmış. Biz bunları olaylar sonuçlanınca öğrendik” diye konuştu. (DHA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!