Karakolda dayak

Güncelleme Tarihi:

Karakolda dayak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2009 12:51

Mersin'de tehlikeli araç kullanmak ve ruhsatsız silah bulundurmak suçundan gözaltına alınan iki kardeşin, götürüldükleri polis merkezinde dövülme anı karakolun güvenlik kameralarınca kaydedildi. Olaya karışan bütün polisler açığa alındı.

Haberin Devamı

DAYAKTAN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

 

TOPLU DAYAKTAN FOTOĞRAFLAR

Düğün salonu işletmecisi 28 yaşındaki Yılmaz K. ile kardeşi 24 yaşındaki Ali Hıdır K., otomobille giderken Göçmen kavşağında trafiği tehlikeye attıkları gerekçesiyle durduruldu. Otomobilde yapılan aramada bir ruhsatsız tabanca da bulan polis, iki kardeşi gözaltına aldı. 2 kardeş, karakolda avukatlarına ulaşmaya çalıştıkları sırada bulundukları nezarette polisler tarafından dövüldü. Savcılıkça serbest bırakılan 2 kardeş, dayağın izini yansıtan morluklar bulunan yerlerin fotoğraflarını çektirip, karakolda kendilerini döven polisler hakkında davacı oldu. Bununla ilgili soruşturma sürerken, dayak olayı karakolun güvenlik kamerası görüntülerince saniye saniye kaydedildi. Bu görüntüler, savcılığın soruşturma dosyasına girdi.

Haberin Devamı

 

Otomobilleri durdurulup, ruhsatsız silah da bulunduktan sonra götürüldükleri karakolda ilk önce polislerin kendilerine iyi davrandığını bildiren Yılmaz K., "Biz başımıza böyle bir şey gelmediği için avukatımızı arama ihtiyacı duyduk. Geç saat olduğu için avukata ulaşmakta zorlanıyorduk. Bu sırada kardeşim kapıya doğru yöneldi. Bunun üzerine polisler bir anda kardeşimin üzerine yürüyüp tartaklamaya başladı. Ben de müdahale edince sivil bir polis beni, diğerleri de kardeşimi dövdüler. Bize hakaret ve küfürler ettiler. İnsanlığımızdan utandık, onurumuzu incittiler" dedi.

 

Olay sonrası kardeşi Ali Hıdır K.'nin iç kanama şüphesiyle 2.5 saat hastanede kaldığını bildiren şunları söyledi:

"Bize hem kırmızı ışıkta geçme, hem de tehlikeli araç kullanmaktan ceza yazmışlar. Ben cezaya itiraz ettim. Kırmızı ışıkta geçme nedeniyle yazılan ceza iptal edildi. Bu polisler, mesleğin onuruna yakışacak şekilde davranmadı. Gözaltında yediğimiz dayak esnasında bir an aklımıza Engin Çeber geldi. Onun gibi faili meçhul mu olacağız diye korktum. Biz suçlu olabiliriz, ruhsatsız silah yakalatmış olabiliriz. Ama bizi dövmelerine hakları yoktu. Suçumuz varsa cezasını yetkili mahkemeler verir."

 

Haberin Devamı

Yılmaz K., gözaltında iken 16 Ağustos'ta saat 02.30 sıralarında kredi kartı ve kimliği kullanılarak bir petrol istasyonundan 80 TL'lik liralık alışveriş yapıldığını, bu konuda bankaya başvurup, alışverişi yapanlarla ilgili olarak da şikayetçi olacağını kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!