Karakış kendini gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Karakış kendini gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Soğuk ve yağışlı hava tüm yurtta kendisini gösterirken, Marmara, Akdeniz ve Ege bölgelerinde şiddetli yağış günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Doğu Anadolu'da ve Trakya'da hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte, yağmur yerini kara bıraktı.

Ege'de lodos ve sağanak yağmurun birkaç gün daha devam edeceği belirtildi. Sert poyraz ve yağış Çanakkale'de deniz ulaşımını durdurdu. Çanakkale-Gökçeada, Gelibolu-Lapseki ve Bozcaada Odunluk İskelesi arası feribot seferleri dün sabah 08.00'den itibaren yapılamadı. Fırtına yüzünden küçük tonajlı gemiler Çanakkale Boğazı'ndan Ege'ye açılamadı.

Antalya'da son 24 saat içinde metrekareye 90 kilogram yağmur düşerken, çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Diyarbakır, Siirt, Batman, Elazığ, Mardin, Şanlıurfa, Bingöl, Tunceli Adıyaman ile Şırnak'taki yağışların önümüzdeki günlerde de süreceği belirtildi.

Bursa Uludağ'da kar kalınlığı 15 santim olarak ölçüldü. Bolu Kartalkaya'da kar kalınlığı 20 santime, Palandöken'de 10 santime ulaştı. Önceki gece sıfırın altında 5 derece ile Erzurum Türkiye'nin en soğuk kenti oldu. Kayseri'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başlarken, Erciyes'te kar kalınlığı 12 santime ulaştı.

İstanbul'da da 16 saattir aralıksız yağan yağmur trafiği felç etti. Bazı ev ve işyerlerini su bastı. İstanbul'da soğuk ve yağışlı hava kütlesinin, yarından itibaren doğuya kayacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!