Kara Cuma indirimleri için heyecan dorukta... Alışveriş tutkunları Black Friday indirimlerini bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Kara Cuma indirimleri için heyecan dorukta... Alışveriş tutkunları Black Friday indirimlerini bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 19:58

Kara Cuma indirimleri için yüz binlerce kişi beklemeye koyuldu. Her yıl sadece bir defa gerçekleşen Black Friday (Kara Cuma) indirimleri için vatandaşlar sabırsızlıkla bekliyorlar. Tüketiciler, hayalini kurdukları ürünlerde yapılacak büyük indirimleri merakla bekliyor. Perakende şirketleri ise bu büyük talebi karşılamak için son hazırlıklarını tamamlamak üzere. Yaklaşık 85 yıldan beri düzenlenen bu alışveriş festivali, her geçen yıl daha büyük ilgiyle karşılanıyor. Peki, Kara Cuma indirimi ne zamana kadar sürecek?

Haberin Devamı

Alışveriş çılgınlığı Black Friday (Kara Cuma) bu yıl beklenenden erken geldi, belirlenen tarihten önce pek çok marka indirimleri ürünlerini piyasaya sürdü. Teknolojik ürünlerden kıyafetlere pek çok ürün skalasında avantajlı alışveriş imkanı sunan Black Friday, sadece ABD ve İngiltere'de değil, Türkiye'de de yoğun ilgi görüyor. Peki Black Friday nedir, 2017 indirimleri ne zamana kadar devam edecek?

DÜNYA çapında büyük indirimlerin yapıldığı alışveriş festivali ‘Black Friday’ yani ‘Kara Cuma’ bu gece yarısından itibaren başlıyor. Tüketiciler, hayalini kurdukları ürünlerde yapılacak büyük indirimleri merakla bekliyor. Perakende şirketleri ise bu büyük talebi karşılamak için son hazırlıklarını tamamlamak üzere. Yaklaşık 85 yıldan beri düzenlenen bu alışveriş festivali, her geçen yıl daha büyük ilgiyle karşılanıyor. Yapılan araştırmalara göre geçen yıl kişi başı ortalama 935 dolar harcayan tüketicilerin global çaptaki toplam harcaması ise 655 milyar doları geçti. Bu rakamlarla birlikte ‘Kara Cuma’ satışlarındaki artış bir önceki yıla göre 3.6 artış gösterdi. Bu yıl ise hem tüketiciler hem de şirketler ‘Kara Cuma’ya deyim yerindeyse kilitlenmiş durumda. Bu gece yarısından itibaren başlayacak olan alışveriş festivalinde kişi başı 967 dolarlık harcama yapılması bekleniyor. Bu artışla birlikte dünya çapındaki toplam satışların 682 milyar doları geçmesi bekleniyor. Başka bir değişle 2016 yılına göre beklenen artış oranı yüzde 4. Kısaca ‘Kara Cuma’da yeni bir rekor bekleniyor.

Haberin Devamı

HEPSİBURADA 'EFSANE CUMA' OLARAK KUTLUYOR

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformu Hepsiburada, Kara Cuma (Black Friday) Festivali'ne Efsane cuma adıyla katılıyor. Yüzde 80'e varan indirimlerin gerçekleşeceği Hepsiburada 'Efsane Cuma' nedeniyle çalışan sayısını iki katına çıkardı.

Kara Cuma indirimleri için heyecan dorukta... Alışveriş tutkunları Black Friday indirimlerini bekliyor

YÜZDE 64’Ü İNTERNETTEN

Black Friday kapsamında Google Play‘de yer alan filmler, kitaplar ve daha bir çok uygulamada yüzde 50‘ye varan indirimler sizleri bekliyor. Özellikle uygulama tarafında da birçok satın almak istediğiniz ürünün yine yüzde 50 fiyat indirimi ile sunulduğunu belirtmek gerekiyor.

Haberin Devamı

Playstation Plus servisinin 1 yıllık üyeliği indirimli hale geldi. Kampanya kapsamında yüzde 25 indirimli olan 1 yıllık üyelik 134.99 TL'ye satın alınabiliyor. Söz konusu hizmetin indirimsiz fiyatı ise 179.99 TL.

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, pek çok ürününü 'Black Firday' kapsamında indirime soktu. Ancak Samsung'un bu indirim kararı Türkiye'yi kapsamıyor.

Call of Duty: Black Ops Zombies, Lego Jurassic World, Don’t Starve: Pocket Edition ve Farming Simulator 16 gibi oyunlar indirim kapsamında hayli fiyat düşüşü yaşamış durumdalar.

BAKMADAN GEÇME!