Kar yolları kapattı

Güncelleme Tarihi:

Kar yolları kapattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2015 14:44

Türkiye 2 gündür beyaza büründü. Okullar tatil edildi, yollar kapandı, trafik felç oldu. İşte Türkiye'nin dört bir yanından kapanan yollar...

Haberin Devamı

KULA’DA ÖĞRENCİLER EVLERİNE GİDEMEDİ

Manisa’nın Kula ilçesinde, kar nedeniyle 43 mahallenin yolları kapandı. Yolların kapalı olması nedeniyle taşımalı eğitim gören ve Kula’nın en uzak mahallesi olan Çarıkballı mahallesinden gelen 19 öğrenci evlerine gidemedi.
Kula Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü evlerine gidemeyen 19 öğrenciyi, Kula Hacı Ömer Özboyacı Teknik ve Endüstri Anadolu Meslek Lisesine yerleştirdi.

TÜRKİYE'DEN KAR MANZARALARI

ÖĞRENCİLERLE YEMEK YEDİ

Yolların kar nedeni ile kapalı olmasından dolayı evlerine gidemeyen öğrenciler Kula Kaymakamlığı tarafından Kula Hacı Ömer Özboyacı teknik Endüstri ve Anadolu Meslek Lisesi yurduna yerleştirildi. Öğrenciler ile öğle yemeği yiyen Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, yurtta kalan öğrencilerle sohbet etti.

Haberin Devamı

Kar yolları kapattı


Konuyla ilgili konuşan Kula Hacı Ömer Özboyacı Teknik ve Endüstri Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin İzci, kar yağışı nedeni ile Çarıkballı mahallemize gidemeyen öğrencilerimiz, Kula Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonumuzda misafir ettik. Öncelikle ben ailelere sesleniyorum. Ailelerimiz hiç gözünüz arkada kalmasın. Evinizin sıcaklığını burada öğrencilerimiz hissediyor. Güzel bir ortamda kaldıklarından rahat rahat emin olabilirsiniz. Burası huzurlu bir ortam lütfen gözünüz arkada kalmasın" dedi.

Kula Kaymakamı Murat Güven de sabah erken saatlerde başlayan ve halen etkisini gösteren kar yağışı nedeni ile 11 erkek, 8 kız öğrencinin taşımalı eğitim kapsamında evine ulaşamadığını belirterek "O öğrencilerimizi dün akşam Endüstri Meslek ve İmam Hatip okullarımızın yatılı pansiyonlarında misafir ettik. Bu gün duruma bakılacak yollar açıldığında öğrencilerimizi servislerle mahallelerine ailelerinin yanına göndereceğiz. Ama açılmadığı takdirde misafir etmeye, sıcakkanlılıkla misafirperverlik örneği göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

SARIGÖL’DE KARLA MÜCADELE TAM GAZ

Haberin Devamı

MANİSA’nın Sargıöl İlçesi’nde dünden bu yana devam eden yoğun kar yağışı yüksek kesimlerdeki 8 mahallenin yolunun kapanmasına neden oldu. Belediye ekipleri karla kaplı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sarıgöl ilçe merkezinde de etkili olmayan kar, yüksek kesimlerde 50 santimetreyi buldu. Kahramanlar, Şeyhdavutlar, Güneydamları, Yeniköy, Kızılçukur, Beyharmanı, Karacaali ve Dağlı Mahalleri’nin yolları kar nedeniyle kapandı. Belediye ekiplerinin kapan köy yollarındaki kar küreme çalışmaları halen hummalı bir şekilde sürüyor.Bu mahallerdeki taşımalı eğitim yapılan okullara tatili verildi.

Kar yolları kapattı

Haberin Devamı

GARAJ ÇATISI ÇÖKTÜ

Ev, ahır ve garaj çatılarının üzeri de karlarla kaplandı. Karacaali Mahallesi’nde Yakup Dündar’a ait evin garajının sac kaplı çatısı üzerinde biriken yoğun kara dayanamayıp, çöktü. Garajdaki bir minibüs ile otomobilde maddi hasar meydana geldi.

Sarıgöl Belediye Başkan Yardımcısı Hamza İlhan, "Ekiplerimiz özellikle dağlık mahallelerimizde yolları açmak için gece yarısına kadar çalışma yaptı. Sabah erkenden yol açma çalışmalarına kaldığı yerden devam edildi. Halen çalışmalarımız yoğun bir şekilde kepçe ve dozerlerle sürüyor. Ana yollarımızda sıkıntı yok" dedi.

ŞEHİRLERERASI YOLLARDA ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Afyonkarahisar’da dün gece başlayan ve 24 saattir aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle şehirlerarası yollarda ulaşımda aksamalar meydana geliyor. Afyonkarahisar- Denizli karayolu Dinar İlçesi’nden, Afyonkarahisar- Kütahya karayolu ise 20’nci kilometreden itibaren kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Yer yer maddi hasarlı trafik kazalarının yaşandığı yollarda, ekipler kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor. Kapalı yollar haricinde kar lastiği ya da zincir bulunduran araçların geçişine kontrollü olarak izin verilirken, ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor.

Haberin Devamı

Kar yolları kapattı

EKİPLER HAZIR BEKLİYOR

Gece boyunca devam etmesi beklenen kar yağışına karşılık AFAD’ın yanı sıra 20 kişilik AKUT ekibi de yolda mahsur kalan vatandaşlara yardım etmek amacıyla Afyonkarahisar- İzmir karayolundaki Dumlupınar rampası, Afyonkarahisar- Ankara karayolundaki Köroğlu Beli ve Afyonkarahisar- Antalya karayolundaki Damlalı Boğazı’nda hazır bekletiliyor. Ekiplerin yolun tamamen kapanması durumunda sürücülere gıda yardımında bulunacağı bildirildi. Diğer yandan, trafik ekiplerinde görevli personelin izinleri iptal edildi. Yol durumu normale dönene kadar tüm birimlerin görevde kalacağı belirtildi.

Haberin Devamı

SANDIKLI’DA ÇARPIŞAN KAMYONLAR YOLU KAPATTI

Afyonkarahisar- Antalya karayolunun Sandıklı İlçesi Kızılören mevkiinde ise 2 kamyonun çarpışması ulaşımda aksamalara neden oldu. Ali Erimez’in kullandığı 06 GG 201 plakalı boş tanker taşıyan kamyon yoldan çıkarak orta refüje devrildi, karşı yönden gelen Halil Acemi yönetimindeki 20 VF 335 plakalı kamyon da orta refüjdeki kamyona çarptı.

DİNAR’DA YOL KAPANDI

Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi’nde de kar yağışı etkili oluyor. Afyonkarahisar- Dinar arasındaki karayolunun Suçkan mevkiinde makaslayan TIR’lar ve maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle trafikte aksamalar yaşanıyor. Belediye ekipleri yolun açılması için çalışmalar yapıyor. Bölgede çok sayıda vatandaş araçlarında mahsur kalırken, polis ve jandarma mahsur kalanların kurtarılması için çalışıyor. Ekip araçlarıyla kurtarılan vatandaşlar kent merkezine taşınıyor. Diğer yandan, belediye tarafından ilçede yapılan anonsla yolda kalan vatandaşların evlerde misafir edilmesi isteniyor. Dinar Devlet Hastanesi ile huzurevi ve belediye sosyal tesisleri, Kaymakamlıkça tutulan bir otel ile Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait bir yurt da yolda kalanların kullanımına açıldı. Dinar’da etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime de 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!