Kar yağınca 97 kişi toplandı

Güncelleme Tarihi:

Kar yağınca 97 kişi toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2010 00:00

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Ticaret Odası’ndaki (İTO) sertifika töreni öncesinde, gazetecilerin İstanbul’daki kar yağışı önlemlerine ilişkin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

İstanbul’da önceki gün kısmen bir kar yağışının olduğunu belirten Güler, “Hafta sonunda daha kuvvetli bir kar yağışı bekleniyor” diyerek şunları söyledi: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği ile diğer kurumlar, gerekli tüm tedbirleri aldı. Evsizlere yönelik tedbirler de alındı. Dünden beri 97 kişinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün belirlediği mekânlarda ikâmet etmeleri sağlandı.”
Belediye ekipleri, kar yağışı ve hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle, önceki akşamdan itibaren sokaklarda yaşayanları donma tehlikesine karşı korumak için ambulanslarla aldı. Üzerinde kimliği olanlar otellere yerleştirilirken, kimliksizler Yenikapı’daki barınma merkezlerine alındı. Uygulamaya ilişkin bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Başkanı Tayfun Karali, 2000’den sonra İstanbul’da kimsenin donarak ölmediğini belirterek, “Uzun süredir devam eden uygulama kapsamında sokakta yaşayanları hava şartları ağırlaşınca topluyoruz. Merkezde duş almaları sağlanan vatandaşlarımıza yeni giysiler verdikten sonra, tek kişilik odalara yerleştiriyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!