İstanbul'da kar ne zaman yağacak? Meteoroloji'den soğuk hava uyarısı!

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda kar ne zaman yağacak Meteorolojiden soğuk hava uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2018 19:38

Sıcaklıklarının birden düşerek yağışlı havanın gelmesiyle, kar ne zaman yağacak? sorusu akıllara geldi. Özellikle Marmara Bölgesi için uyarılarda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki günlerde yurt genelinde sıcaklıkların 6-12 derece arasında azalacağını duyurmuştu. Peki, kar ne zaman yağacak? Kar yağacak mı?

Haberin Devamı

Hava sıcaklarının mevsim normallerine yaklaşmasıyla birlikte, kar yağışının ne zaman gerçekleşeceği vatandaşların gündemindeki konu oldu. İç Anadolu'da bulunan 5 il için kar yağışı uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara bölgesinde ise 4 ila 6 derece arasında düşüş yaşanacağını açıkladı. Peki, özellikle İstanbul ve Ankara gibi metropol kentlerde merakla beklenen kar ne zaman yağacak? İşte, MGM'den alınan hava durumu bilgileri

KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı verilere göre önümüzdeki 4 gün boyunca Marmara bölgesinde kar yağışı beklenmezken, Kayseri, Sivas, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat'ta kısa süre içinde kar yağışının başlaması bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgenin doğusu ile İstanbul'da aralıklı yağmur ve sağanak öngörülüyor.

Haberin Devamı

Bölgede sıcaklığın 4 ila 6 derece azalacağı tahmin edilirken rüzgarın; kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Sivas, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat'ta sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanağın beklendiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"25 Ekim Perşembe günü bütün yurtta yağış bekleniyor. Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte yağmur şeklinde başlayacak yağışların zamanla Kayseri ile Sivas'ın doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına döneceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat çevreleri ile Kayseri'nin batı kesimlerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli, Sivas ile Kayseri'nin iç ve doğu kesimlerinde güneyli, zamanla kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceği bekleniyor."

BALIKESİR VE SAKARYA'YA İLK KAR DÜŞTÜ

SAKARYA'nın Hendek ve Akyazı ilçelerinde yüksek kesimlere kar yağdı. Beyaza bürünen yaylalarda seyrine doyumsuz bir manzara oluştu.

Sakarya'da dün geceden bu yana devam eden sağanak yağış, Akyazı ve Hendek'in yüksek kesimlerinde yerini kara bıraktı. Birkaç gündür şehirde etkisini gösteren soğuk hava, beraberinde kar yağışını da getirdi. Bu sabah saatlerinde yüksek kesimlerde bulunan birçok yaylaya kar düştü. Hendek ilçesindeki bin 725 rakımlı Dikmen Yaylası'nda bembeyaz bir görüntü oluştu. Sabahın erken saatlerinde etkili olan kar yağışı, yaylayı beyaza bürüdü. Kar kalınlığı 5 santimetreye ulaşırken, Dikmen Yaylası'nda kartpostallık görüntüler oluştu.

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Dursunbey, Kepsut, Sındırgı ve Bigadiç ilçelerinin yüksek kesimlerinde bulunan kırsal mahallelerine mevsimin ilk karı düştü.

Bölgede yaşayan vatandaşlar sabaha karşı yağan kar ile uyandı. Kepsut'un Kızıloluk, Katrancı, Çalkandil, Kepekler, Yaylabaşı kırsal mahalleleri, Dursunbey'in Hamzacık, Alaçam mevkileri, Bigadiç'in Meyvalı ve Sındırgı'nın Yüreğil kırsal mahallesi kar yağışı nedeniyle beyaza büründü.

Kar yağışının olduğu yüksek rakımlı mahallelerde ulaşımda herhangi bir sorun olmazken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de sosyal medya hesabından kar fotoğrafları paylaştı.

MALATYA VE ÇEVRESİNE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'ı kapsayan bölgede, yarın sabaha kadar havanın sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adıyaman, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde çok kuvvetli, Elazığ ve Malatya'nın güney ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1-3 derece altında olması beklenen 5 ilde, rüzgarın ise güneyli yönlerden orta, yer yer kuvvetli eseceği öngörülüyor.

Yağışların Adıyaman, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması, rüzgarın ise bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli eseceği tahmin edildiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

BAKMADAN GEÇME!