Kar geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2005 15:23

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yurdun kuzeybatı kesimlerinde poyraz fırtınasıyla birlikte tipi şeklinde görülecek kar yağışları ile Güney Ege ve Batı Akdeniz'de lodos fırtınasıyla birlikte görülecek etkili sağanak yağışın oluşturacağı olumsuz şartlara karşı uyardı. Yurdun batı kesimlerinin yarın yeni bir yağışlı havanın etkisi altına gireceği bildirildi.

Haberin Devamı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarıya göre, soğuk ve yağışlı hava bugün yurdun iç ve doğu kesimlerinde etkisini sürdürecek.

Yurdun batı kesimleri yarın yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de başlayacak yağışlar, Perşembe günü Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu dışında tüm yurtta görülecek.

Yağışların yarın Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de, Perşembe günü Marmara, Ege ve Akdeniz'de etkili olmak üzere Trakya, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kar, kıyı kesimlerde ise yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Rüzgar, Çarşamba gecesi ve Perşembe günü Marmara ve Kuzey Ege'de poyraz (kuzeydoğu), Güney Ege ve Akdeniz'de lodostan (güneybatı) kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek. Poyrazın Marmara'da saatte 80-90 kilometre, Kuzey Ege'de 100-110 kilometre, Güney Ege ve Akdeniz'de 70-80 kilometre hızla eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, Perşembe gününden itibaren tekrar azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek.

Yurdun kuzeybatı kesimlerinde poyraz fırtınası ile birlikte tipi şeklinde görülecek kar yağışları ile Güney Ege ve Batı Akdeniz'de lodos fırtınasıyla ile birlikte görülecek etkili sağanak yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!