Kaplancı Türk’ü Fransa kovdu

Güncelleme Tarihi:

Kaplancı Türk’ü Fransa kovdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2004 01:18

Kuran'ın aldatan kadının dövülmesini caiz kıldığını ileri sürdüğü için Cezayirli bir imamı sınırdışı eden Fransa, şimdi de Almanya’da faaliyetleri yasaklanan İslami Cemiyetler ve Cemaatler Birliği Başkanı Metin Kaplan’a yakın bir Türkü sınır dışı ediyor.

‘Kaplancı’ olduğu ve Türkiye’de şeriat devleti kurma propagandası yaptığı gerekçesiyle 45 yaşındaki Yozgat doğumlu Mihdat Güler sınır dışı edilmek üzere yakalanarak uçağa bindirileceği saate kadar Charles de Gaulle Havalimanı yakınında gözetim altına alındı.

İÇİŞLERİ DE DOĞRULADI

Eski Akıncılar Teşkilatı üyesi olan Güler, ‘Fransa İslam Derneği’nin başkanlığını yapıyor. İçişleri Bakanlığı’nın da teyit ettiği Güler’in sınır dışı işlemiyle ilgili olarak oğlu Abdurrahman Güler, babasının Seine Marne Bölgesi Courty kentinde pazarcılık yaptığını söyledi. Bir süre önce, aldattığı takdirde kocanın karısını dövme hakkına sahip olduğunu ve kadınların erkekle aynı yerde çalışamayacağını, çok eşliliğin İslam dinince serbest olduğunu söylediği için Cezayirli İmam Abdelkader Bouziane de sınır dışı edilmişti.

FRANSA: DEVAMI GELECEK

Fransa’da 28 yıldır yaşayan Mihdat Güler’in, Kaplancılar olarak bilinen ve Türkiye aleyhinde faaliyet gösteren gruba ait ‘11.ci Paris 33. Cité Indüstrielle’ adresindeki caminin müdavimi olduğu belirtildi. Önceki gün Fransa İslam Konseyi bölge başkanlarıyla basına kapalı bir toplantı yapan İçişleri Bakanı Bakanı Dominique de Villepin’in yasalara uymayan aşırı dincileri sınır dışı etmeye devam edeceklerini belirttiği öğrenildi.

KARDEŞİ: UYARMADILAR BİLE

Mihdat Güler’
in kardeşi Mürsel Güler ise, ağabeyinin sınır dışı edilmesi kararıyla ilgili olarak şunları söyledi:

‘Fransızlar ağabeyimin imam olduğunu söylüyorlar. Oysa onun imam değil, derneğin başkanı olduğunu herkes biliyor. İçişleri Bakanlığı’nın aldığı bu karar bizi şoke etti, bu konuda hiç uyarmadılar. Ağabeyimin Türkiye ile hiçbir sorunu yok. Hem geçtiğimiz Ağustos ayında hem de iki ay kadar önce Türkiye’ye gidip geldi. Ağabeyim pazarcılık yapıyor, pazardan dönünce eve varmadan 50 metre kadar ileride yakalayıp havalimanı sınır dışı etme bölümüne götürdüler. Avukatı aracılığıyla kendisiyle görüşmeğe ve olayı öğrenmeğe çalışıyoruz.’

Burada çalışıyordu

Sınır dışı edilen Güler’in ailesinin satın aldığı binada faaliyet gösteren derneğin giriş kapısında, Arapça harflerle ‘Anadolu Federe İslam Devleti’ yazılı yeşil bir plaket ile bir flama var.

Derneği ailesi finanse ediyor

FRANSA’nın ‘şeriat propagandası’ yaptığı gerekçesiyle sınır dışı etme kararı aldığı Mihdat Güler’in başkanlığını yaptığı Fransa İslam Derneği’nin tüm masraflarının ailesi tarafından karşılandığı belirtildi. Fransız polisi, Kaplancılar adına çalıştıkları bilinen söz konusu derneği 10 yıl kadar önce basmıştı. Gözaltına alınan bazı görevliler, evlerinde yapılan aramaların ardından serbest bırakılmıştı. Dernek, Milli Görüş Teşkilatı’ndan ayrılan Mihdat Güler’in babası Turan Güler ve arkadaşları tarafından kurulmuştu. Derneğin kurucuları arasında, İran’da dini eğitim alan İzzet Özdemir de bulunuyordu. Özdemir, daha sonra bu gruptan ayrılarak, aynı bölgede Arapların çoğunlukta olduğu bir başka dernek ve mescit açmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!