Kapkaççı timi işbaşında

Güncelleme Tarihi:

Kapkaççı timi işbaşında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bahçelievler Emniyet Müdürlüğü, kapkaççılara karşı seyyar yol tuzakları kullanmaya başladı. ‘Bahçelievler 2000 motorsikletli polis timleri’nin bir bölümü kapkaç yapan aracı takip ederken, diğer grup aracın güzergahına göre yolu trafiğe kapatarak seyyar yol tuzaklarını caddeye döşüyor ve kaçan otomobili lastiklerini patlayarak durduruyor.

BAHÇELİEVLER İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel eğitilmiş polislerden kurulan motosikletli timler, bir hafta içinde çok sayıda oto hırsızlığı ve kapkaç olayının faili olduğu belirlenen ikisi kadın beş kişilik bir şebekeyi çökertti. Ekipler, çeşitli hırsızlık ve ve kapkaç olayının faili yedi kişiyi gözaltına alırken, gasp amacıyla Bayram Yazın'ı öldüren beş kişiyi de yakaladı.

Bahçelievler ve civarında son bir ay günde 21 oto ve milyarlarca lira çalan çeteye karşı operasyon başlatan polis, önceki gün yaptığı baskında çaldıkları araçla kaçmaya çalışan şebeke üyelerini yakaladı. Vatandaşların ihbarı üzerine motosikletli polisler tarafından takibe alının araçta bulunan Mehmet Türkalp ve Perihan Miral Bahçelievler Emniyet Müdürlüğü'nce gözaltına alındı. Çete üyelerinin yaklaşık iki ay içinde 21 oto ve altı kapkaç olayında da milyarlarca lira çaldıkları belirlendi.

Operasyonlara aralıksız devam eden motorsikletli polisler, 16 Ağustos'ta Yenibosna'da gasp amacıyla öldürülen Bayram Yazıcı olayının faileri Suat Tokur, Ferhat Tarlan, Mehmet Türkalp, Erkan Türkmen ve Çetin Güney'i de gözaltına aldı. Sorgularında cinayeti gasp amacıyla işlediklerini itiraf eden şahıslarla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğü belirtildi.

Çivili yol tuzağı

Bahçelievler Emniyet Müdürlüğü bünyesi içinde, iki ay önce göreve başlayan Emniyet Müdürü Akın Kızıloğlu tarafından kurulan ‘Bahçelievler 2000 motosikletli polis timleri’, son model 11 motorsikletle bir ay boyunca Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde eğitimden geçmiş 23 personelden oluşuyor. Oto hırsızlarına ve araçla yapılan kapkaçlara karşı polisin hareket kabiliyetini arttırmak amacıyla kurulan timlerde görev alan personelin tamamı yakın dövüş uzmanı ve keskin nişancı.

Motosikletli polis timleri, kapkaç yaptıktan sonra kaçan otoları durdurmak için çivili yol tuzakları kullanıyor. ‘Bahçelievler 2000 motosikletli polis timleri’nin bir bölümü kapkaç yapan aracı takip ederken diğer timler aracın güzergahına göre yolu trafiğe kapatarak seyyar yol tuzaklarını caddeye döşeyip, kaçan otomobili lastiklerini patlayarak durduruyor. Kapkaççılara mücadelede ilk defa kullanılmaya başlanan seyyar yol tuzaklarının başarılı olacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!