Kapkaççı dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Kapkaççı dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

1-Bir kadının çantasını kapıp kaçarken, kendisini kovalayan kuaför genci bıçaklayarak öldüren kapkaççı şimdi yargı önünde hesap veriyor.

GÜNÜMÜZDE birçok insan yanında işlenen suçları ‘‘Aman bana bir zarar gelmesin’’ diye görmezlikten gelirken, 25 yaşındaki Antalyalı kuaför Arif Demir, böyle davranmadı. Talihsiz genç, 2 ay önce önünde Fatma Nilgün İlkay isimli kadının çantasını kapıp kaçmaya çalışan Vedat Özçelik isimli gaspçıyı yakalamak için peşinden koştu.

Kapkaççı bıçak çekiyor

Olay, saat 19.00 sıralarında yaşandı. Yoğun iş temposu içinde geçen bir günün ardından dükkanını kapatmaya hazırlanan Arif, yan yoldan bir kadının çığlığıyla irkildi. Hemen sesin geldiği yöne doğru yöneldi. Bir adam kadının çantasına yapışmış çekiştiriyordu. Hemen adamın üzerine atladı. Bir süre yerde boğuştular. Adam kaçıyor, Arif kovalıyordu. Kapkaççı Vedat Özçelik, Arif'le başedemeyeceğini anlayınca cebinden çıkarttığı bıçağı rastgele salladı.

15 metre sonra yığıldı

Katil kapkaççı Vedat Özçelik, Arif'i bıçakladıktan sonra kaçmaya başladı. Kovalamayı sürdürmek isteyen Arif, ancak 15 metre daha gidebildi. Yere yığıldı, koltuk altından oluk gibi kan akıyordu. Çevreden yetişenler O'nu Antalya Devlet Hastanesi'ne getirdi. Fakat çok geçti. Bıçak kalbini parçalamış, Arif çoktan ölmüştü.

Adalet önünde hesap veriyor

23 yaşındaki katil Vedat Özçelik, birkaç gün sonra bir otelde hırsızlık yaparken yakalandı. Vedat ifadesinde, ‘‘Yaralamak istemiştim. Çok pişmanım’’ dedi ama iş işten geçmişti. Arif hazin bir törenle toprağa verilirken, Vedat da cinayetin bedelini ödemek üzere tutuklandı. Kapkaççı Vedat şimdi adalet karşısında hesap veriyor.

2-Üniversiteli kurban

ÇANAKKALE'de okuyan üniversite öğrencisi Fatma Kılıç (18), bayram tatili için geldiği İstanbul'da, kapkaçcılar yüzünden hastanelik oldu. Kılıç, alışverişten dönerken Bahçelievler Soğanlı Mahallesi Elma Sokak'ta otomobilli kapkaççıların saldırısına uğradı. 18 Mart Üniversitesi Psikoloji Bölümü 3. sınıf öğrencisi genç kız, çantasını vermemek için direnince düştü ve yerde 10 metre sürüklendi. Başını kaldırıma çarpan talihsiz öğrenci, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Fatma Kılıç, sabaha kadar gözetim altında tutulduktan sonra taburcu oldu. Saldırganlar çalıntı olduğu tespit edilen 34 VOY 54 plakalı beyaz renkli Ford Escort'la kaçtılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!