Kapkaça zorlanan 300 çocuğa merkez

Güncelleme Tarihi:

Kapkaça zorlanan 300 çocuğa merkez
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 00:00

İstanbul Valisi Muammer Güler, Ankara’da 81 il valisi, il sağlık müdürü ve ilk tarım müdürünün katıldığı "Kuş Gribi Değerlendirme Toplantısı"nda Hürriyet’in sorularını yanıtladı. İstanbul’daki yoğun kapkaç ve gasp sorununun sadece bir zabıta olayı olmadığını belirterek, suça zorlanan çocukların eğitimi ve rehabilitasyonu için 300 kız-erkek çocuk kapasiteli yeni bir merkezi çok kısa sürede hizmete sokacaklarını açıkladı.

Güler, başlangıçta 150 kız-erkek çocuk kapasiteli, ancak 300’e kadar çocuğun barınabileceği "Suç işlemekten arındırma ve Topluma Kazandırma" merkezinin yerini, yöre halkından gelebilecek olumlu-olumsuz tepkiler nedeniyle açıklamaktan kaçındı. Güler, İstanbul’da yaşayanlar ile turist ve ziyaretçiler için en büyük riske dönüşen "kapkaç olayları" için şöyle dedi:

MAALESEF ARTIŞ VAR

İstanbul’daki kapkaç sorununun önlenmesi sadece bir zabıta olayı olarak görülemez. Türkiye’de mala karşı işlenen cürümlerde maalesef son yıllarda bir artış var. Organize suç örgütleri, çocukları bu işlere bulaştırarak, cezai yükümlülükten kurtulmaya çalışıyorlar. Son üç yılda 150’ye yakın organize suç örgütünü, şebekeyi yakaladık. Onların çocuklarla ilgili faaliyetlerinin önüne geçmeye çalışıyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!