Kapkaç ve iç göç masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Kapkaç ve iç göç masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2006 00:00

Başbakanlık’ta dün yapılan ’Güvenlik Zirvesi’nde son gelişmelerin ışığında PKK ve Irak konuları bir kez daha masaya yatırıldı. PKK ile mücadelede bundan böyle izlenecek stratejinin ele alındığı zirvede, ABD’nin Irak’tan çekilme olasılığına karşılık Türkiye’nin oynayabileceği rolün de değerlendirildiği öğrenildi.

Irak’ta ABD ile bundan böyle geliştirilecek ilişkilerin derinliğinin de ele alındığı zirvede, ABD’nin İran ve Suriye’ye yönelik planlarının bölgeye ve Türkiye’ye olası yansımalarının da gözden geçirildiği öne sürüldü.

Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında dün yapılan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile birlikte TSK’nın komuta kademesinin tam kadro katıldığı güvenlik zirvesinde, Hürriyet’in edindiği bilgiye göre, İstanbul başta olmak üzere metropollerde yaygın kapkaç ve hırsızlık olaylarıyla birlikte ciddi asayiş problemlerine yol açan göç konusunun da ele alındığı kaydedildi. Göçü önlemeye yönelik önlemler üzerinde de durulduğu belirtilen zirvede, güvenlik konularının yanı sıra TSK’nın ihtiyaçları da görüşüldü.

Erdoğan başkanlığında 14.00’te başlayan ve 3.5 saat süren zirveye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Devlet Bakanları ve Başbakan Yardımcıları Abdüllatif Şener ve Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri katıldı.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK

Zirvenin ardından Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan "asayiş ve güvenlik konularının ele alındığı bir değerlendirme toplantısı" yapıldığı vurgulanarak şöyle denildi:

"Başbakanımızın temsili ile Başbakanlık Merkez Bina’da gerçekleşen toplantıda asayiş ve güvenlik konuları ayrıntılı şekilde gözden geçirilerek konuyla ilgili alınmış ve alınacak tedbirler üzerinde durulmuştur. Terörle mücadelenin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletin bütün kurumları, sivil toplum kuruluşları ve her bir vatandaşımız topyekun gayret ve katkılarıyla sürdürülmesi hususundaki kararlılık bir kez daha teyit edilmiştir. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bazı ihtiyaçları da bu toplantıda görüşülmüştür."

Başbakan Erdoğan zirveye gelirken etrafından neredeyse etten duvar örüldü. Yoğun güvenlik önlemleri alınan toplantı sırasında Başbakanlık çevresinde elektronik güvenlik sistemleri de devreye sokuldu.

’Elektronik’ minibüs

Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök toplantıya siyah camlı elektronik donanımlı özel minibüsle geldi. Minibüste telefon dinlemeyi önleyen ve uzaktan kumandalı patlayıcıları radyo frekansıyla etkisiz kılan sistemler bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!