Kapkaç kararları yutturamazsınız

Güncelleme Tarihi:

Kapkaç kararları yutturamazsınız
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2007 00:00

/images/100/0x0/55eaa133f018fbb8f88c8b91
BAŞBAKAN
Tayyip Erdoğan, Ermenilerin sözde soykırım iddialarına, "Alakasız ülkelerin parlamentolarından çıkardığınız kapkaç kararlarınızı kimse yutmaz. Yalan üstüne hakikat inşa edilemez" sözleriyle yanıt verdi. Türkiye ve Azerbaycan’ın dünyada etkili olan Ermeni diasporasına karşı birlikte oluşturduğu ’Türk Diasporası’nın ilk zirvesi dün Bakü’de yapıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in ev sahipliğinde Haydar Aliyev Sarayı’ndaki zirveye, Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da katıldı.

TALAT’A AYAKTA ALKIŞ Talat, Aliyev ve Erdoğan ile birlikte konuşma yaptığı zirvede kürsüye, "Kıbrıslı Türklerin lideri, Cumhurbaşkanı" anonsuyla davet edildi. Talat, Aliyev ve Erdoğan gibi salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlandı. Türk ve Azeri ulusal marşlarının çalındığı salona da Atatürk ve Haydar Aliyev’in fotoğrafı asıldı. Zirveye, 48 ülkeden 500 kadar önde gelen diaspora temsilcisi katıldı.

SAHTE, YALAN, UYDURMA Erdoğan, Ermenistan’ın işgal ettiği Azeri topraklarındaki referandumu hedef alarak, "Geçenlerde kendilerine göre bir referandum yaptılar. Dünya kabul etti mi, etmedi. Niye? Yapılan iş sahte, yanlış, yalan, uydurma" dedi.

ALAKASIZ ÜLKELER Ermenistan’ın şimdi de Türkiye’yi hedef alan soykırım kampanyaları yaptığı belirten Erdoğan, "İlgisiz alakasız ülkelerde lobiler oluşturuyorlar, oradaki parlamentolardan hemen kapkaç bir karar çıkarıyorlar, bunu kimse yutmaz, Türkiye ve Türkler hiç yutmaz" dedi. Ermenistan’ın Azeri topraklarındaki işgaline dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

HOCALI DÜNKÜ OLAY "1 milyonu aşkın belgemizin bulunduğu arşivlerimizi açtık. Onlara ve üçüncü ülkelere siz de açın diye duyuru yaptık. ’Eğer burada bir haksızlık varsa biz gereğini yaparız’ dedik. Ama hálá cevap yok. Çünkü önlerine Hocalı katliamı sunulacak. Ne diyecekler? Hocalı katliamı daha dünkü olay. Olmamış şeyleri varmış gibi göstermeye çalışıyorlar. Bunun belgelerini bize sunamıyorlar. Sunamayacaktırlar da."

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de "Soykırım yapanlar bizi soykırımla itham ediyor, mücadele vermeliyiz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!