'Kapıya kilit vurup gitmemiz isteniyor'

Güncelleme Tarihi:

Kapıya kilit vurup gitmemiz isteniyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2009 10:58

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Antalya Şubesinin avukatı ve dernek üyesi Şaziye Şahin, ÇYDD'de yapılan arama ile ilgili olarak, “derneğin kapısına kilit vurmamız isteniyor” dedi.

Haberin Devamı

Şaziye Şahin, ÇYDD Antalya Şubesi'nde aramalar devam ederken, gazetecilere yaptığı açıklamada, ÇYDD'nin yasa dışı eylem bir yana, utanılacak hiçbir eylem ve icraatının dahi bulunmadığını ifade etti.

Dernek şubesinde aramaların sabah saat 08.00'den itibaren devam ettiğini, şube binasındaki polislerin burs listelerini aldığını ve diğer evrakı tasnif ettiklerini belirten Şahin, bilgisayarlara el konulduğunu, kendilerinin de el konulan bilgisayarlardaki tüm verilen bir kopyasını istediklerini, ancak polis ekiplerinin yanlarında gerekli donanım olmaması nedeniyle kopyaları vermeyi reddettiklerini söyledi.

Şaziye Şahin, şöyle konuştu:
“Bu bir çağdaş insan avıdır. Derneğin kapısına kilit vurup gitmemizi istiyorlar. Bugün 13 nisan, aynı zamanda trafik kazasında hayatını kaybeden eski başkanımız Gülen Alkan'ın ölüm yıl dönümüdür. Dernek üyeleri olarak, Gülen Alkan'ın Uncalı Mezarlığı'ndaki kabrine gitmeyi planlıyorduk. Ancak sabahleyin telefonla hepimizi arayarak buraya çağırdılar. Önce bunun anma törenini engellemeye yönelik olduğunu düşündük. Ancak bütün Türkiye'de bu uygulamanın olduğunu öğrendik.”

ÇYDD ALANYA ŞUBESİ'NDE DE ARAMA BAŞLATILDI

Bu arada, ÇYDD Alanya Şubesi'nde de arama başlatıldı.
Derneğin Şekerhane Mahallesi, 1100 Sokak'ta bulunan Balta İşhanı'ndaki şubesine gelen polis ekipleri, arama çalışmalarını sürdürüyor.
Alanya Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan da şubeye gelerek, arama çalışmalarına bir süre nezaret etti. Çalışkan, binadan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!