Kapıkule'de 12 yöneticiye adli soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Kapıkulede 12 yöneticiye adli soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2006 17:24

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda görev yapan ve aralarında geçici görevle Ankara'ya atanan Gümrük Başmüdürü Halil İbrahim Ekinci'nin de bulunduğu 12 yönetici hakkında, denetim görevlerini ihmal ederek, zimmet ve irtikap suçunun işlenmesine imkan sağladıkları gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Emniyet Müdürlüğü tarafından Kapıkule'de görevli gümrükçü ve polislere yönelik rüşvet irtikap operasyonunun soruşturması sürüyor. Rüşvet aldıkları gizli kameralarla belirlenen 55 gümrükçü ve 19 polis olmak üzere toplam 74 kişinin tutuklanmasından sonra adli soruşturma sürüyor. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıklarla ilgili iddianameyi hazırlamıyı sürdürüyor.

Başsavcılık, tutuklamalardan sonra aralarında bugün Gümrük Müsteşarlığı tarafından Ankara'ya atanan Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Halil İbrahim Ekinci ve 3 yardımcısının da aralarında bulunduğu yönetici konumundaki toplam 12 kişi hakkında, denetim görevlerini ihmal ederek, zimmet ve irtikap suçunun işlenmesine imkan sağladıkları gerekçesiyle soruşturma başlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!