Kapıkule cezalarına kısmen onama

Güncelleme Tarihi:

Kapıkule cezalarına kısmen onama
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2007 12:36

KAPIKULE Gümrük Kapısı’nda gizli kameralarla rüşvet alırken görüntülenen 26 polisten 15’i hakkında ‘örgüt kurmak, yönetmek, irtikap’ suçlarından yerel mahkemenin verdiği cezalar Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nce onanırken, 11 polis hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’tan verilen cezalar ise az bulunarak bozuldu.

Haberin Devamı

Yargıtay, bu polislerin de ‘irtikap’ suçundan cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Edirne 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, zincirleme şekilde cebri irtikap ve bu suça iştirak’ suçlarından 10 ay ile 7 yıl 11 ay arasında hapis cezalarına çarptırılan 26 polis hakkında yerel mahkemenin verdiği karar Yargıtay tarafından kısmen onandı.

Yargıtay 5’nci ceza Dairesi, yerel mahkemenin sanıklar Komiser Cemil Sürer, polis memurları Özcan Sönmez, Cevat Kösem, Metin Oğuz, Gürsel Duran hakkında ‘örgüt kurmak ve yönetmek’, ‘irtikap’ suçundan verdiği 7'şer yıl 11’er ay, sanık polisler Mesut Can Değer, Ayhan Özcan, Salih Hakan Altın, Ramazan Yiğit hakkında ‘örgüt kurmak ve yönetmek’, ‘irtikap’ suçlarından verdiği 6'şar yıl 4'er ay 20’şer gün, sanık polisler Ahmet Erhan Açıkel, Sevil Metin, Saadettin Bilici, Mustafa Deniz, Arif Karakaş, Alaattin Sakallı hakkında ‘örgüt kurmak ve yönetmek’ ve ‘irtikap’ suçlarından verdiği 5'er yıl yıl 15’er gün hapis cezalarını onadı.

Haberin Devamı

11 POLİSİN CEZASI AZ BULUNDU

Yargıtay 5’nci Ceza Dairesi yerel mahkemenin ‘görevi kötüye kullanmak’ ve ‘suç işlemek için oluşturulan örgüte üye olmak’ suçundan 2 yıl 10’ar ay ceza verdiği Deniz Koç, Hasan Sül, Orhan Özuygun, Ali Turan, Cihan Aydın ve ‘görevi kötüye kullanmak’, ‘suç işlemek için oluşturulan örgüte üye olmak’ suçundan 2 yıl 6’şar ay hapis cezası verdiği Alev Akbaş, Mehmet Şükrü Öztürk, Fuat Boyalıoğulları, Hüseyin Aksoy, Mehmet Civaz ile aynı suçtan 10 ay hapis cezasına çarptırılan Kadir Öztoprak'ın cezalarını ise az buldu.

Yargıtay, bu 11 polisin de ‘görevi kötüye kullanmak’tan değil, diğer sanıklar gibi ‘irtikap’ suçundan cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Operasyon döneminde kaçan polis memuru Murat Kuz ise halen aranıyor. Mahkeme bu nedenle Kuz’un yakalandıktan sonra yargılanması için dosyasını ayırdı. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Emniyet Müdürlüğü tarafından Kapıkule’de görevli polislere yönelik 22 Aralık 2005 günü operasyon düzenlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!