Kapatılan DTP'li belediye başkanları BDP'de

Güncelleme Tarihi:

Kapatılan DTPli belediye başkanları BDPde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2009 15:11

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Demir Çelik, barış yönlü taleplerin terörize edilerek toplum dışına itilmek istendiğini iddia etti.

Haberin Devamı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen bir törenle, kapatılan Demokratik Toplum Parti (DTP)'li 94 belediye başkanı ve dokuz il genel meclisi başkanı Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) katıldı.

BDP Genel Başkanı Çelik, törende yaptığı konuşmada, Kürtsüz ve muhatapsız bir çözümün dayatılmak istendiğini ileri sürdü. Çelik, şöyle konuştu:
“Barış yönlü talebimiz terörize edilerek toplum dışına itilmek isteniyor. Toplumsal, kültürel ve ekolojik kırım bir bütün olarak bize seçeneksiz bırakılmanın tek dayatması olarak sunuluyor. İtirazımız ve karşı duruşumuz budur. Habur Sınır Kapısı'ndan gelişler bir fırsattı. Ancak terörize ve maniple edildi; Türkiye'nin Batı yakasının tepkilerini almaya muhtaç bir Kürt coğrafyası gerçekliği varmış gibi. Ama unuttukları bir şey var. Kürtler kana susamış, düşmanlığa sevdalı hiç değiller.
Kardeşleşmede inadına varız. Yeter ki dilimizin Anayasal güvenceye bağlı resmi dil olmasıyla, kültür ve kimliğimizin Anayasal güvence altına alındığı bir ülke gerçekliğiyle yaşayabilme şansını bulduğumuz bir anda biz herkesten çok daha bu ülkenin sevdalısı olacağız. Ülkeyi de, kendimizi de, ülke halklarını da değiştireceğiz. Bu biliniyor olmasına rağmen DTP kapatıldı. Bizim itirazımız bu haksızlıklardır. Partinin kapatılmış olmasının kanuni bir gerekçesi olamaz. Kanunlarla bunu izah etmeye çalışmasınlar. Yapmak istedikleri Kürtsüz, Kürdün örgütlü iradesinin olmadığı bir çözümdür. Yani Kürt örgütlü gücünün tasfiyesidir.”

“72 MİLYON ROZETİMİZ VAR”

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, 2002 yılından bugüne kadar özgür iradesiyle 4. partiye üye olduğunu, ama üç partisinin de iradesi dışında kapatıldığını belirtti.
“Ben inanıyorum ki halkımızın yürütmüş olduğu bu haklı mücadele sadece halkımıza değil, Türkiye halklarına barışı, özgürlüğü, eşit ve bir arada yaşamı mutlaka, ama mutlaka kurgulayacaktır” diyen Baydemir, BDP'nin amblemi olan meşe ağacının özgür yaşamı, yaşa ve yaşat felsefesinin sembolü olduğunu aktardı.

Haberin Devamı

Meşe ağacının uzun yaşamayı da sembolize ettiğini, doğanın en direngen ve inatçı ağacı olan meşe ağacına evet dediklerini anlatan Baydemir, bütün coğrafyada onurlu barışı ve özgür yaşamı kurgulayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin geçmişinin çok acı deneyimlerle dolu olduğunu belirten Baydemir, “İnanıyorum ki BDP Türkiye'nin bütün deneyimlerinden hareketle 72 milyonu da kucaklayacaktır. 72 milyon rozetimiz var” diye konuştu.

Daha sonra BDP'ye katılan belediye başkanı ve il genel meclisi başkanlarına rozetleri takıldı.
Törene, kapatılan DTP'de milletvekilliği düşürülen Aysel Tuğluk, hakkında beş yıl siyasi yasak getirilen Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay ve Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!