Kapalıçarşı yandı

Güncelleme Tarihi:

Kapalıçarşı yandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2012 13:20

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Kapalı Çarşı'da çıkan yangın, 10'u aşkın iş yerinde maddi hasara yol açtı.

Haberin Devamı

Cuma Mahallesi Tabakhane Sokak'taki  Kapalı Çarşı'da sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bir  iş yerinde çıkan ve kısa sürede büyüyen yangın, çarşıdaki diğer iş yerlerine  sıçradı.

YANGINDAN FOTOĞRAFLAR

İnegöl Belediyesi itfaiye ekipleri, 15 araçla yangına müdahale etti.  Ekipler, bu sırada yangından zarar görmeyen mallarını kurtarmaya çalışan esnafa  da yardım etti.

Kontrol altına alınan ancak dükkanlarda maddi hasara yol açan yangınının  çıkış nedenine ilişkin soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
 
BİR GÖZALTI

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki  Kapalı Çarşı'da çıkan yangının ardından bir iş yerindeki yardım kumbarasını  çaldığı iddia edilen kişi, gözaltına alındı.

Cuma Mahallesi Tabakhane Sokak'taki Kapalı Çarşı'da çıkan yangının  ardından, ağır hasar gören bir iş yerine giren Kemal A. (33) yerde bulduğu bir  yardım derneğine ait kumbarayı alarak olay yerinden kaçtı.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine zanlı, ara sokaklarda yaşanan  kovalamacanın ardından yakalandı.

Sağlık kontrolü için İnegöl Devlet Hastanesine getirilen Kemal A,  gazetecilerin “Yangın alanından kumbara aldığın doğru mu?” sorusuna, “Onun  gibi bir şey. Yerde para buldum, aldım. Başka bir şeyim yok. Başka bir şeyim,  hastayım” dedi.

Kemal A, gazetecilerin “Hastasın, onun için mi yaptın? sorusuna ise  “Onun için yapmadım da neyle hap alacağım? Hap parayla” diye yanıtladı.

Zanlının, Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edileceği  bildirildi.

"ÇOK CİDDİ KAYIP VAR"

Haberin Devamı

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki Kapalı Çarşı'da  çıkan yangın söndürüldü.

Soğutma çalışmalarını incelemek için olay yerine gelen İnegöl Belediye  Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, ihbardan birkaç  dakika sonra olay yerine geldiklerini ve yangına müdahalede bulunduklarını  söyledi.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili konuşmanın henüz doğru olmadığını  kaydeden Şen, itfaiye raporunun ardından durumun neden kaynaklandığının  anlaşılacağını belirtti.

Şen, yangının tamamen kontrol altına alındığını vurgulayarak,  “Arkadaşlarımız gerekli incelemeleri yapacak. Biz de bunu kamuoyu ile  paylaşacağız. Şu an 7-8 dükkanın yangında zarar gördüğünü tespit ettik. Yangının  çatı kaynaklı olduğunu biliyoruz. Şu anda kontrol altında. Çok ciddi mal kaybı  var. Sevindirici olan yangına anında müdahale edilmesi ve daha fazla büyümeden  önüne geçmiş olmasıdır” diye konuştu.

İnegöl'ün merkezinde, ticaretin çok yoğun olduğu bir yerde çıkan yangının  daha fazla büyümeden söndürülmesinin, tek sevindirici yan olduğunu ifade eden  Şen, “Bütün dükkan sahiplerine ve bu işle ilgili zarar gören herkese geçmiş  olsun diliyorum” dedi.
      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!